2024. április 19. 09:41
KezdőlapMotoGPRossi: Vannak időszakok, amikor hiányzik a MotoGP

Rossi: Vannak időszakok, amikor hiányzik a MotoGP

Valentino Rossi elismerte, hogy túl későn vonult vissza a MotoGP-ből, de elmondta, hogy az autóversenyzés is ugyanolyan jó érzéssel tölti el.

A legendás olasz egy évvel ezelőtt Valenciában szögre akasztotta bukósisakját. Idén azonban visszatért visszavonulása helyszínére, hogy tanúja legyen tanítványa, Pecco Bagnaia világbajnoki győzelmének.

Rossi hét királykategóriás bajnoki címet halmozott fel – ennél csak Giacomo Agostini rendelkezik többel (nyolc), méghozzá az 1960-as és ’70-es években.

Arra a kérdésre, hogy hiányzik-e neki a MotoGP, így válaszolt: „Egyrészt nem, és ez rendben is van. A pályafutásom nagyon hosszú volt, és a végsőkig próbálkoztam, kicsit későn hagytam abba, de nem érdekel! Vannak időszakok, amikor természetesen hiányzik, igen. Ez normális.”

Rossi az utolsó bajnoki címe után még 12 évig versenyzett – egy szerencsétlen időszakon keresztül a Ducatival, majd visszatért a Yamahához. Tavaly, 42 évesen vonult vissza, és ebben a szezonban a GT World Challenge-ben versenyzett négy keréken. Jövőre ugyanabban a bajnokságban, ugyanannál a csapatnál fog újra versenyezni, csak nem Audival, hanem BMW-vel.

„Az autóval való versenyzés nagyon sokat segít nekem – nem arról van szó, hogy ugyanolyan -, de pontosan ugyanazokat az érzéseket találom meg benne. Emellett egy kicsit több szabadidőre vágytam és szükségem is volt erre, hogy 23 helyett évente 10 vagy 12 versenyen vegyek csak részt.”

 

Forráscrash.net