2024. március 28. 09:49
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Gyűlölhetitek egymást, de...

Marc Márquez: Gyűlölhetitek egymást, de…

A nyolcszoros világbajnok Marc Márquez számára nem volt könnyű a 2022-es MotoGP-szezon, hiszen a Mugellói Nagydíj után újabb műtétet kellett végrehajtani a felkarján. Hogyan élte meg mindezt a spanyol?

Amikor a mugellói hétvége szombati napján a nyilvánosság elé állt, és bejelentette, hogy a vasárnapi futam határozatlan időre az utolsó lesz számára, bejelentése hatalmas médiahullámot kavart. Még a pályán lévő ellenfelei is meglepődtek, hogy a 29 éves versenyző meg merte tenni ezt a lépést.

Vasárnap, a futam után, amit Márquez a tizedik helyen fejezett be, nagy tisztelet fogadta. A versenyzők sorban odamentek a spanyolhoz, és sok szerencsét kívántak neki az újabb bizonytalan időszakhoz.

„Nagyon szép és érzelmes kör volt. Különösen azért, mert nem tudhatod, mi lesz egy negyedik műtét után” – tekintett vissza Marc Márquez. – „Senki sem tudja megmondani ilyenkor, hogyan és mikor térsz majd vissza.”

„Különösen érzelmes volt, mert éreztem a többi versenyző tiszteletét. Ez nagyszerű volt számomra. Gyűlölhetitek egymást, és keményen harcolhattok egymás ellen, de soha nem kívánsz sérülést az ellenfelednek. Mert egy sérülés nem csak a szakmai életedben jelent változást, hanem a magánéletedben is.”

„Mindannyian tudjuk, hogy miért versenyzünk, de azt is tudjuk, hogy milyen kockázatot vállalunk. Természetesen nem kívánod a legjobbat egyes ellenfeleidnek, de soha nem akarod, hogy megsérüljenek. Ez nagyon fontos.”

„Az, hogy néhány versenyző megkeresett, meglepetés volt, de néhányuktól számítottam rá, mert jó a kapcsolatunk.”