2024. április 20. 06:36
KezdőlapMotoGPRossi féltestvére elárulta, mit gondol kettejük összehasonlításáról

Rossi féltestvére elárulta, mit gondol kettejük összehasonlításáról

A VR46 versenyzője, Luca Marini szerint „nincs több nyomás” rajta amiatt, hogy ő a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi féltestvére.

A 25 éves versenyző tavaly debütált a MotoGP-ben. Marini egyike volt annak a két Ducati-pilótának, aki nem szerzett dobogós helyezést a 2022-ben a Gresini újonca, Fabio Di Giannantonio mellett, de stabil eredményeinek köszönhetően mégis 120 ponttal a 12. helyen végzett a tabellán.

A MotoGP-től nem idegen, hogy a rajtrácson több testvérpár is szerepel, gondoljunk csak a Márquez-, Espargaró- és a Binder-testvérekre.

Ez azonban olyan megjegyzésekhez vezetett – különösen Álex Márquez esetében -, hogy néhányan közülük csak a vezetéknevük miatt vannak a MotoGP-ben.

Bár Marini esetében a vezetéknév nem azonos Rossiéval, de féltestvéri kapcsolatukat is gyakran felemlegetik.

A 25 éves pilótának azonban nincs problémája azzal, hogy említésre kerül a rokoni kapcsolat. Azt azonban nem szeretné, hogy az olasz legendához hasonlítsák.

„Felesleges erről beszélni, mert nem lehet összehasonlítani minket. Amit Vale tett a pályafutása során, az valami hihetetlen, senki nem fog még csak hasonlót sem tenni, mert az egy másik korszak volt, amikor ő versenyzett. Most már lehetetlen 10 futamot nyerni zsinórban. Minden hihetetlenül magas szinten van, a MotoGP 24 versenyzője nagyszerű, a motorok fantasztikusak, és minden versenyző nyerhet futamot. Szóval nem lehet összehasonlítani. Ezért nem érzem magamon a nyomást. A versenyzők, akiken nyomás van, azért vannak itt, hogy nyerjenek. Vasárnaponként pedig egyáltalán nem könnyű nyerni.”