2024. március 29. 05:57
KezdőlapMotoGPBagnaia elmondta, miért hálás a VR46 Akadémiának

Bagnaia elmondta, miért hálás a VR46 Akadémiának

Pecco Bagnaia az első Rossi-növendék, aki MotoGP világbajnoki címet szerzett. Milyen szerepet játszik ebben a VR46 Riders Academy és a Motor Ranch?

A hétvégén Tavulliában rendezték meg az immár legendássá vált „La 100 km dei Campioni” versenyt. Ez alkalommal a MotoGP-bajnok Francesco „Pecco” Bagnaia kedvenc „játszóterén”, ahogy ő nevezte a Rossi Ranch-ot, az 1-es rajtszámmal indult.

Mennyire hatással a kilencszeres világbajnok Bagnaia pályafutására?

„Ez nem csak Valentino hatása, hanem az összes emberé, aki nekünk dolgozik.” – tisztázta Pecco, aki 2014 óta a VR46 pártfogoltja.

„Kezdetben ez egy egészen más akadémia volt, de azt hiszem, most már tényleg nagyon profin dolgozunk. Mindenünk megvan. Ha azt mondjuk, hogy minimotorokkal akarunk edzeni, azt is megszervezik. Ha azt mondjuk, hogy a szezon előtt Portimãóban szeretnénk motorozni, azt is. Hihetetlen, hogy milyen nagy segítségünkre vannak. Minden szenvedélyüket beleadják, hihetetlen.” – áradozott a 25 éves olasz.

„Ha megnézzük az Akadémián mindenki teljesítményét, sajnos idén voltak kisebb problémáink a Moto3-ban és a Moto2-ben, de ha elemezzük a MotoGP-ben nyújtott teljesítményt, akkor világosan láthatjuk, hogy az Akadémia összes versenyzője hihetetlenül gyors. Otthon együtt dolgozunk, egymást hajtjuk. Amikor láttam Franky-t 2020-ban a világbajnokság második helyén három győzelemmel, az olyan volt számomra, mint egy referencia – valami, amit felül akartam múlni. Ez sokat segített nekem a fejlődésben. Ezért vagyok hálás az Akadémiának.” – hangsúlyozta Bagnaia.

A rendszeres szereplés a Ranch-on is segített a Ducati gyári versenyzőjének abban, hogy jobban kezelje a versenyhelyzet okozta nyomást.

„Fontos számunkra egy győzelem itt is. Még soha nem nyertem a Ranch-on, de minden héten más versenyzőkkel küzdök ott, és nagy nyomást helyezünk egymásra. Azt hiszem, ez segíthet nekünk.”