2024. április 18. 22:36
KezdőlapMotoGPViñales összegezte az idei szezont

Viñales összegezte az idei szezont

Maverick Viñales már nagyon készül a 2023-as idényre. Összegezte az idei szezont, és elismerte, hogy van még mit tanulnia.

Maverick Viñales jelenleg intenzíven edz az edzőteremben vagy az MX-pályán a 2023-as évre, ezt bizonyítják a közösségi médiában rendszeresen közzétett posztjai, amelyekben különösen motiváltnak tűnik. Sőt, a kilencszeres MotoGP-győztes máris magabiztosabbnak tűnik, mint az elmúlt szezonban bármikor.

Arra a kérdésre, hogy mennyire érzi jól magát az Apriliánál, a 27 éves spanyol így felelt:

„Minden év más és más. Természetesen jövőre sokkal nagyobb lesz rajtunk a nyomás, mint idén, ez normális és jó. Javulnunk kell, és világossá kell tennünk a célt. Szerintem nagyon jó munkát tudunk végezni. Ehhez jól és okosan kell dolgoznunk.”

„Nem voltak idén egyértelmű elvárásaim, egyszerűen csak próbáltam jól motorozni. Az volt a célom, hogy gyorsan megismerjem a motort. Ez sikerült, ahogy a csapattal is összekovácsolódtunk. A szezon felénél nagyon magas szintet képviseltünk. Ezt viszem magammal a következő szezonra.”

„Bevallom, az elején kicsit küszködtem, mert nem ismertem a motort. Azt hiszem, ez a szezon fontos volt abból a szempontból, hogy sokat tanuljak.”

„Néhány edzésen nagyon jó voltam, például az FP4-en Phillip Island-en. Ezeket az eredményeket viszem magammal. Ha a motor működik, nagyon gyorsak lehetünk.”