2024. április 19. 18:20
KezdőlapMotoGPEspargaró elmondta, miért érezte kiábrándítónak a valenciai tesztet

Espargaró elmondta, miért érezte kiábrándítónak a valenciai tesztet

Aleix Espargaró a valenciai MotoGP-teszten rendkívül elkeseredett volt az Aprilia fejlesztéseinek hiánya miatt, miután látta, hogy a riválisok új ötletekkel állnak elő.

Espargaró álma, hogy a MotoGP bajnoka legyen, szertefoszlott a 2022-es év utolsó néhány futamán, mivel a spanyol mindössze 18 pontot szerzett az utolsó öt versenyen.

Az Aprilia versenyzője, aki gyakran volt Fabio Quartararo legfőbb kihívója, több szerencsétlen incidenssel is szembesült, például Motegiben egy műszaki hiba miatt a bokszutcából kellett, hogy elinduljon, míg Valenciában szintén önhibáján kívül kényszerült feladni a futamot.

Ez lehetőséget adott Enea Bastianininek, hogy megszerezze a harmadik helyet a MotoGP tabelláján, ami sikerült is neki, miután a nyolcadik helyen ért célba.

A szezon vége mind Espargaró, mind csapattársa számára nagyon kiábrándító volt, ezt pedig tetőzte a valenciai teszt is.

„Nem lehetek elégedett. A riválisainknak rengeteg új alkatrészük volt. Nekünk csak egy új lengőkarunk volt, de ezen kívül semmi olyan, amit ne próbáltam volna már ki. A mérnököknek nyilvánvalóan van még némi munkájuk, hogy felkészítsék a 2023-as prototípust Malajziára, de többet egyelőre nem tudunk.”

Az Aprilia egyike volt azon csapatoknak, amelyek a 2022-es szezon során a Ducati végsebességével küszködtek, de a 10 km/h-s vagy annál nagyobb lemaradás miatt a spanyol úgy érzi, hogy ezen a területen is van hova fejlődniük.

Espargaro így folytatta: „10km/h-t veszítünk a Ducatival szemben, és ez nagyon sok. Ez az egyik fő terület, amin javítanunk kell.”

Annak ellenére, hogy a szezon utolsó szakaszában elhalványult, az Aprilia és Espargaró a szezon egyik kiemelkedő teljesítményét nyújtotta, és várhatóan 2023-ban nagyobb következetességgel fognak harcolni a bajnoki címért.

Forráscrash.net