2024. április 20. 03:36
KezdőlapMotoGPA címvédés, vagy a bajnoki cím megszerzése a nehezebb - Quartararo válaszolt

A címvédés, vagy a bajnoki cím megszerzése a nehezebb – Quartararo válaszolt

Fabio Quartararo számára koránt sem a tervek szerint alakult a 2022-es MotoGP-szezon, amelyet a második helyen fejezett be, hiszen a Yamaha gyári versenyzője valójában sorozatban második bajnoki címét szerette volna megnyerni. A második hely nem elég neki.

Fabio Quartararo esetében idén igaznak bizonyult az a kijelentés, miszerint gyakran nehezebb megvédeni egy címet, mint megnyerni az elsőt. A sikerhez vezető út azonban a francia számára sem volt éppen könnyű. Ő maga hogyan látja ezt?

„Szerintem nehezebb az első címvédés. Legalábbis az én esetemben, mert sokat szenvedtem a Moto3-as és Moto2-es  géposztályban.” – magyarázta a 23 éves versenyző.

„A MotoGP-ben fontos, hogy két-három jó eredményt érj el, hogy önbizalmat szerezz.”

Quartararo, aki hétfőn eltörte a bal kezét, hozzátette: „Az én esetemben azonban nem csak az számít, hogy ott legyek, hanem az, hogy újra nyerni akarok, ez teljesen világos.”

A Yamaha top versenyzője 2022-ben végül is három futamot nyert, és további öt dobogós helyezést szerzett. Végül 17 ponttal kapott ki a Ducatitól és Pecco Bagnaiától. A következő szezonban a csapatával együtt újult erővel harcolna MotoGP-címért.

Az új formátummal azonban 2023-ban összesen 42 verseny vár a franciára. Mi Fabio véleménye a sprintversenyekről?

„A legjobb lenne, ha nem tennénk ennyi versenyt ilyen közel egymáshoz, mert ha megsérülsz, valószínűleg sok pontot veszítesz. A szurkolók számára nagyon látványos lesz, de nekünk alaposan át kell gondolnunk, milyen stratégiát dolgozunk ki az edzéseken.”