2024. április 24. 22:12
KezdőlapMotoGPVörösbe borult Bologna főtere - így ünnepeltek a Ducati rajongók

Vörösbe borult Bologna főtere – így ünnepeltek a Ducati rajongók

Bologna utcái és központi tere, a Piazza Maggiore vörösbe borult az elképesztő Ducati év tiszteletére.

2022 valószínűleg örök emlék marad a bolognai márka számára, hiszen a Ducati Corse egyazon szezonban mindkét nagy motoros világbajnokságban elhódította a versenyzői, konstruktőri és csapatbajnoki címeket. Ez egy példátlan diadal a Borgo Panigale számára. A siker ünneplésére nagy eseményt szerveztek, ahol ezt az örömet megosztották a rajongókkal.

Francesco Bagnaia és Álvaro Bautista természetesen az est sztárjai voltak. A Piazza Maggiore színpadáról a világbajnokok a világ minden tájáról érkező Ducati rajongó szeretetének hullámát kapták. Rengetegen gyűltek össze a téren, az eső és a hideg ellenére is megtelt Bologna a Ducatistákkal. Bologna városa, Emilia-Romagna régió és egész Olaszország a Ducatival együtt ünnepelte a márka sikerét.

Az est csúcspontja az volt, amikor az olasz televízió MotoGP hangja, Guido Meda a színpadra szólította a két legjobban várt nevet: a 2022-es WorldSBK világbajnok Álvaro Bautistát és a 2022-es MotoGP világbajnok Francesco „Pecco” Bagnaia-t, akiket a közönség nagy lelkesedéssel fogadott.

Bagnaia és Bautista sikereinek ünneplésében az eseményen jelen lévő többi Ducati-pilóta is osztozott: Axel Bassani, Enea Bastianini, Marco Bezzecchi, Chaz Davies, Fabio Di Giannantonio, Luca Marini, Michele Pirro és Michael Ruben Rinaldi.

A színpadon a helyi és nemzeti sportélet képviselői is jelen voltak: Lorenzo De Silvestri (Bologna Calcio labdarúgója), Pietro Aradori (Fortitudo Pallacanestro Bologna játékosa) és Sabrina Cinili (a Virtus Bologna női kosárlabdacsapatának kapitánya), valamint Daniele Bennati, az olasz kerékpáros válogatott edzője.

A Campioni in Piazza² rendezvényen egy nagy meglepetést is lelepleztek a legszenvedélyesebb Ducati rajongók számára. Bagnaia és Bautista világbajnoki címei előtt tisztelegve a Ducati két különleges Panigale V4 sorozatot készített limitált és számozott példányban, a világbajnokok Desmosedici GP22 és Panigale V4 R modelljei által inspirált festéssel és dedikált alkatrészekkel.

Az esemény összefoglaló videóját ITT lehet megtekinteni.

Forrásducati.com