2024. április 26. 02:58
KezdőlapMotoGPMáris új kihívásokon gondolkozik a MotoGP világbajnoka?

Máris új kihívásokon gondolkozik a MotoGP világbajnoka?

A Campioni in Piazza² Ducati partin Francesco Bagnaia és Álvaro Bautista együtt álltak a színpadon, mint a márka két hőse. Vajon Bagnaia számára opció lehet egy Superbike motor kipróbálása?

A Speedweek.com stábja számára kézenfekvő volt, hogy a MotoGP-bajnokot a Superbike iránti érdeklődéséről kérdezze. Az olasz rendszeresen edz egy Panigale V4S-en, amelyből a Ducati most 260 darab limitált példányt gyárt a világbajnoki siker tiszteletére, a győztes motor replikájaként.

Bagnaia bevallotta, hogy szívesen versenyezne Superbike motorral, nem is akárhol. „Egyszer szívesen versenyeznék Superbike-motorral, méghozzá a suzukai nyolcórás versenyen.”

„Ez az egyik dolog, amit nagyon szeretnék, még ha nem is könnyű meggyőzni a Ducatit erről. Már egy ideje kérdezgetem őket, és általában addig megyek, amíg bele nem egyeznek, mert különben nem bírják tovább” – tette hozzá mosolyogva a Ducati gyári versenyzője, majd tekintetét főnökei, Claudio Domenicali és Gigi Dall’Igna felé fordította.

„Suzuka kétségtelenül egy olyan verseny, ami érdekel. Szóval, ha a Ducatival, Álvaróval és egy másik versenyzővel részt vehetnénk, vagy talán még nyerhetnénk is, az csodálatos lenne – azért is, mert Suzuka az egyik leglenyűgözőbb motoros pálya.”

Pecco már a MotoGP-világbajnokságban is mentora utódja lett, hiszen Valentino Rossi óta az első olasz bajnok 2009-ben. A kilencszeres világbajnok 2001-ben Colin Edwards-al párban egy Honda nyergében megnyerte a suzukai endurance versenyt is. Vajon enged a Ducati Bagnaia unszolásának?