2024. április 19. 11:17
KezdőlapMotoGPA Ducati főnöke elárulta, aggódik-e, hogy a távozó versenyző miatt kitudódhatnak a...

A Ducati főnöke elárulta, aggódik-e, hogy a távozó versenyző miatt kitudódhatnak a titkaik

Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója szerint a csapat nem aggódik amiatt, hogy a MotoGP-motorjaik titkai közül bármelyik is a KTM-hez kerül Jack Miller által.

A négyszeres MotoGP futamgyőztes Miller a 2023-as szezont már a gyári KTM csapatnál kezdi meg, miután öt évet töltött a Ducatinál. Először a Pramacnál, majd 2021-ben felkerült a gyári csapathoz.

Még azután is, hogy Miller a KTM-hez szerződött, a Ducati – amely 2022-ben megnyerte a gyártók és a versenyzők bajnokságát is – engedélyezte neki, hogy új alkatrészeket teszteljen.

A Motorsport.com kérdésére, hogy aggasztja-e a Ducatit, hogy bármilyen információ is kiszivároghat tőlük, Ciabatti azt mondta:

„Nem aggódunk. Ez olyasmi, amit nem tudunk megállítani, benne van a pakliban. Jack esetében más terveink voltak, gyári motort ajánlottunk volna neki a Pramacnál, de csak egyéves szerződéssel. Érthető módon kapott egy lehetőséget, hogy két évig gyári versenyző legyen egy KTM-en, és valószínűleg valamivel jobb fizetéssel is. Szóval a döntése teljesen érthető.”

Miller legutóbb 2014-ben versenyzett a KTM-nél, amikor második lett a Moto3-as világbajnokságon. Az ausztrál azt mondta azonban, hogy a Ducatinál eltöltött idő mindent megváltoztatott a karrierje szempontjából.