2024. március 29. 10:38
KezdőlapMotoGPDall'Igna elmondta, miért fél a többi versenyző Marc Márqueztől

Dall’Igna elmondta, miért fél a többi versenyző Marc Márqueztől

Egy kis „finomhangolással” a MotoGP újdonsült bajnoka, Francesco Bagnaia „történelmet írhat” – de aki nem fél Marc Márqueztől, az „őrült”.

Ezek a Ducati Corse vezérigazgatójának, Gigi Dall’Ignának a szavai a Marca.com-nak adott interjújában. Ahelyett, hogy Bagnaia hibáit kritizálná, amelyek miatt négy versenyen is kiesett, Dall’Igna úgy látja, hogy az elvesztett pontok inkább annak jelei, hogy a fiatal olasz egy kis „finomhangolással” mennyire domináns lehet.

„Pecco olyasvalaki, aki tényleg történelmet írhat, mert gondoljunk csak vissza, milyen volt a 2022-es világbajnokság: ha nincs az a pár hiba, sokkal hamarabb bebiztosította volna a címet. Ezért mondom azt, hogy Peccónak még itt-ott minden apróságot finomhangolnia kell ahhoz, hogy valóban azzá váljon… már most is sorra nyeri a futamokat, de ha megszabadul ezektől, akkor hihetetlenül nagy különbségre tehet szert”.

Dall’Igna azonban óvakodik a teljesen fitt Marc Márquez jelentette veszélytől is.

„Marc szinte félelmetes. Megmutatta, hogy ő olyan ember, akinek megvan az elszántsága, az ereje, a vezetési stílusa, ami megrémíti a többieket. Aki nem fél Marc Márqueztől, az egyszerűen őrült. Nem azt mondom, hogy Marc nem ijeszt meg minket, de van egy olyan versenyzőnk, aki, ha túllendül bizonyos problémákon, akkor olyan különbséget tud tenni, mint Márquez.”

Dall’Igna hozzátette, hogy Bagnaiára először Moto3-as korszakában figyelt fel rá, amikor még egy versenyképtelen Mahindrával versenyzett. Pecco 2018-ban megnyerte a Moto2-es bajnoki címet, majd a következő évben csatlakozott a MotoGP-hez a Pramac Ducatival, és 2021-ben a gyári csapathoz került.

„Azért választottam Peccót, mert két évet töltött a Moto3-ban egy olyan motorral, amely nem volt versenyképes, és mégis futamokat nyert. Szeretem azokat a versenyzőket, akik nem panaszkodnak, akik mindig megpróbálnak eredményeket szállítani, függetlenül attól, hogy a legjobb vagy a legrosszabb motorjuk van. Számomra ez az egyik olyan tulajdonság, amivel a bajnokoknak rendelkezniük kell, amit Lorenzónál és más versenyzőknél is láttam, akik később nyomot hagytak maguk után. Mindig azt mondom, akkor tudtam, hogy Pecco nagy dolgokra képes.”

 

Forráscrash.net