2024. április 19. 12:02
KezdőlapMotoGPPedrosa rámutatott a MotoGP egyik problémájának okára

Pedrosa rámutatott a MotoGP egyik problémájának okára

2022-ben gyakran volt tapasztalható, hogy a MotoGP-géposztályban különböző tényezők megnehezítették az előzéseket. Dani Pedrosának az aerodinamikán és a túl nagy nyomáson kívül más magyarázata is van erre.

Dani Pedrosa a MotoGP történetének egyik legsikeresebb versenyzője. Bár a királykategóriában sosem ünnepelhetett bajnoki címet, de versenyzői tapasztalata pedig óriási, ezért is tudja megítélni a MotoGP jelenlegi előzési problémáit.

Pedrosa a KTM tesztpilótája, ezért jól ismeri az RC16-ost. A Cuatro Tiempos című dokumentumfilmben a következőket mondta a DAZN-nek:

„Az egyik problémát az előzéseknél látom: A motorok egyre gyorsabbak és gyorsabbak, egyre nehezebbek és nehezebbek, és sokkal nagyobb kihívás őket mozgatni. Nagy sebességnél nagy a leszorító erő. A pálya ezáltal egyre keskenyebbnek tűnik, ezt kívülről valószínűleg nehéz észrevenni. Vannak szélesebb pályák, mint Malajzia. Ott több előzést láthatsz, mert tényleg sok helyed van a motorozáshoz. Más pályák azonban olyan keskenyek, hogy szinte csak az ideális ív van. Ilyen nagy sebességnél pedig csak ezen az íven tudsz motorozni, nincs több helyed.”