2024. április 24. 21:17
KezdőlapMotoGPAz Aprilia 2024-ben jelentős átalakítást akar

Az Aprilia 2024-ben jelentős átalakítást akar

Massimo Rivola a gyári alakulat mellett az RNF csapatért is felel, amely 2023-tól RS-GP motorokkal fog rendelkezni. Emellett figyelemmel kíséri a versenyzők kiválasztását.

Az Aprilia számára ez volt a MotoGP történetének legsikeresebb szezonja. Az argentin győzelemmel és Aleix Espargaró világbajnoki 4. helyével az olasz gyártója történelmi jelentőségű idényt teljesített. Maverick Viñales szereplése mellett sem szabad elmenni, aki három dobogós helyet szerzett.

A két spanyol 2023-ban is az Aprilia gyári csapatát fogja alkotni, Razlan Razali RNF csapata pedig két további gyors versenyzővel, Miguel Oliveriával és Raúl Fernándezzel képviselteti magát. Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért versenyez az Aprilia olasz versenyző nélkül?

„Szerettem volna egy olasz versenyzőt. Nem titok, hogy két évvel ezelőtt beszéltem Enea Bastianinivel. Ő arról álmodott, ami most van, és örülök neki. Úgy gondolom, hogy vannak jó olaszok, és talán az RNF csapatán keresztül csatlakozhatnak hozzánk. Majd meglátjuk. Ideális esetben a konstelláció most két évre szól. 2024 tavaszán meglátjuk, hogy van-e jó olasz.”

Néhány olasz versenyző a Moto2-ben reményteljes benyomást kelt. Rivola azonban úgy véli, hogy a legtöbbjük még mindig túlságosan következetlen. Celestino Vietti jó példa erre: 2022-ben három futamot nyert, de kilencszer nem ért célba.

„Úgy gondolom, hogy már van néhány jó olasz a MotoGP-ben. Hogy ebbe az géposztályba jöjjek, a Moto2-es srácok még nem állnak készen, mert sok hullámvölgyet láttunk náluk. Meg kell várni, hogyan alakul a 2023-as idény, de hogy őszinte legyek, ez nem igazán érdekel, mivel – mint említettem – 2024 tavaszáig várnunk kell.”