2024. április 19. 03:18
KezdőlapMotoGPHihetetlen, ki vette célkeresztbe Marc Márquezt

Hihetetlen, ki vette célkeresztbe Marc Márquezt

Álex Márquez a Hondánál eltöltött három év után jövőre új kihívás elé néz a Ducati színeiben. A bátyját, Marcot is célkeresztbe vette.

Alig két nappal a valenciai MotoGP szezonzáró után lezajlott a 2023-as szezon első tesztje. A Circuit Ricardo Tormo pályán Álex Márquez először ült a Gresini csapat Ducatiján, ahol a következő szezonban Fabio Di Giannantonio mellett a GP22-est fogja vezetni. A motorral kapcsolatos érzései azonnal pozitívak voltak, és az öröme nyilvánvaló volt.

Testvére, Marc Márquez viszont nem volt különösebben elégedett az új, 2023-as Hondával. A teszt után hangsúlyozta, hogy többet várt volna. A La Gazetta dello Sportban Álex beszámolt a spanyolországi teszt utáni reakciókról.

„Együtt ültünk az autóban, és egy szót sem szóltunk egymáshoz. Marc dühös volt. Megkérdeztem tőle, hogy kipróbált-e új dolgokat. Igent mondott, de semmi sem működött. Ennyi volt.”

„A Ducatival kapcsolatban azt mondtam neki, hogy ez egy teljesen más motor. Ő a testvérem, de meg akarom verni. Úgy gondolom, ha a Honda megteszi a szükséges lépéseket, Marc nem fogja elhagyni őket, mert ez az a csapat, amellyel mindig is versenyzett. Mindig vártak rá és tisztelték, amikor megsérült. Abban az esetben viszont, ha a motor nem alkalmas a világbajnokságra, akkor elképzelhető, hogy a bátyám váltani fog.”