2024. április 18. 16:03
KezdőlapMotoGPEzen nevettünk 2022-ben – az év legviccesebb pillanatai a MotoGP-ben

Ezen nevettünk 2022-ben – az év legviccesebb pillanatai a MotoGP-ben

A MotoGP nemrég összegyűjtötte a szezon öt legviccesebb pillanatát. Az év utolsó napjának alkalmából mi is felidézzük, hogy miken nevettünk a legjobban az idény során.

Szilveszter napja egyebek mellett mindig is az örömről és a nevetésről szól, és ez a motorsport világában sincs másképp. Természetesen idén is akadtak rendkívül vicces pillanatok, többek között a MotoGP-ben is. A királykategória egy videóban össze is gyűjtötte ezeket a momentumokat, mi pedig azzal búcsúztatjuk 2022-t, hogy felidézzük ezeket.

Quartararo sem bírta ki nevetés nélkül a táncot

Az Indonéz Nagydíj felvezetése több szempontból is emlékezetesen alakult, mi most maradjunk a mókás pillanatoknál! A MotoGP futama előtt leszakadt az ég, így csak 75 perces késéssel rajtolt el a mezőny. Néhányan a várakozás ideje alatt igyekeztek szórakoztatni saját magukat és a nézőket, így tett a lelátón helyet foglaló egyik néző is, aki a képek alapján Fabio Quartararo szurkolója lehetett. Miután észrevette, hogy veszi a kamera az úriember táncolásba kezdett, vagy legalábbis nevezzük ennek ezt a mozdulatsort. A francia versenyzőt többször is bevágták, és láthatóan jól szórakozott azon, amit látott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MotoGP™ (@motogp) által megosztott bejegyzés

Az ütköző golfkocsi

A Thai Nagydíj Moto2-es futamán Tony Arbolino tudott győzni, Filip Salačot és Arón Canetet megelőzve. A három versenyzőt egy golfkocsi szállította el a dobogó felé, ám az út nem ment zökkenőmentesen. Miközben ki-ki a maga módján ünnepelt, a tolató jármű nekiütközött a pálya külső részének. Természetesen mindannyian meglepődtek, de nevetve vették tudomásul ezt az apró incidenst.

„Betolakodók” a bajnoki sajtótájékoztatón

Francesco Bagnaia a szezonzáró Valenciai Nagydíjon biztosította be saját maga első bajnoki címét a MotoGP-ben, amely egyben azt is jelentette, hogy a Ducati 15 év után először aratott győzelmet az egyéni pontversenyben. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a bajnoknak külön sajtótájékoztatót rendeztek, ám a Ducati csapattagjai kicsit felborították a menetrendet. Az olasz versenyzőt az elsőséghez hozzásegítő alkalmazottak odamentek hozzá, felemelték a székből, és természetesen pezsgővel is jócskán meglocsolták őt.

A futam után követte el az első hibát

Augusto Fernández Moto2-es bajnoki címében nagy szerepet játszott, hogy nyáron három egymást követő viadalt is megnyert. Ennek középső állomása az asseni TT volt, ahol a leintés után már adódtak gondok. Amikor ugyanis megérkezett a parc fermébe, nem tudott időben megállni, és saját magát, valamint a körülötte lévőket is veszélyeztette. Végül hamar látszott, hogy senkinek nem esett baja, így felkerülhetett erre a listára. A közvetítésben meg is jegyezték, hogy ez az első hiba, amit a futam során elkövetett.

A csapattárs is méltó módon megünnepelte Bagnaiát

Bagnaia bajnoki címéről esett már szó, de nem a sajtótájékoztatón történt az egyetlen mókás eset. Azon is jót lehetett szórakozni, hogy csapattársa, a futamot egyébként feladni kényszerülő Jack Miller kölcsönvett egy targoncát. Az ausztrál versenyző sorozatos dudaszóval köszöntötte a bajnokot, akinek láthatóan tetszett az akció.