2024. április 25. 16:31
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elárulta, mi volt számára a legfontosabb a Rossiék elleni versenyzésben

Marc Márquez elárulta, mi volt számára a legfontosabb a Rossiék elleni versenyzésben

Marc Márquez Carlos Sainzcal, a Ferrari F1-es pilótájával edzett, és kedvenc futballcsapata, a Barcelona meccsén is járt az elmúlt napokban. Utóbbin meg is szólaltatták, és Jorge Lorenzo dicsérő szavaira reagálva elmondta, mi volt a legfontosabb abban, hogy vele, valamint Valentino Rossival és Dani Pedrosával is versenyezhetett.

Marc Márquez vasárnap öccsével, Álexszel együtt futballmeccsen járt. A két fivér Az Atlético Madrid–Barcelona mérkőzésre látogatott ki, amelyet a Wanda Metropolitano stadionban rendeztek. A két testvér örülhetett, hiszen kedvenc csapatuk, a katalán együttes 1–0-s győzelmet aratott a fővárosiak ellen. Az élményről egy rövid videó is felkerült a két versenyző közösségi médiás felületeire, és ebből kiderül, hogy melyikük találta el a végeredményt, és hogy miért jár majd szélárnyék Portimãóban, az idénynyitó helyszínén.

A mérkőzés előtt Marc Márquez a pályához is lement, hogy nyilatkozzon a DAZN stábjának. A streamingszolgáltató munkatársai megkérdezték a spanyol pilótát, hogy mi a helyzet a felkészüléssel. Nos, tekintve, hogy az előszezoni tesztekig még egy hónap van hátra, csak mostanában indult el az igazán kemény munka.

Ezen a héten kezdtünk el intenzívebben [készülni], jobban összpontosítva arra, amit tennünk kell, mert a december eseménydúsabban telt – jelentette ki Márquez, aki a négyszer műtött karjára is kitért. – Ami a sérülést illeti, követtem a karommal kapcsolatos kezeléseket, most pedig fizikailag készülök fel, hogy február közepén motorra ülhessek, március végén pedig [elkezdődjön] a világbajnokság Portimãóban.”

A 29 éves motoros hozzátette, arra kell koncentrálnia, amit tennie kell, ez pedig a győzelemre való törekvés. A hétvégén egy kép is kikerült az Instagram-oldalára: ezen Carlos Sainzcal, a Ferrari Forma-1-es pilótájával együtt edzett. A Honda versenyzője elárulta, nem véletlen, hogy sikeres sportolókkal együtt készül. „Az ember azért is veszi magát körül olyanokkal, mint Carlos Sainz, az öcsém vagy más sportolók, mert így mindig kap egy kis lökést, és még ha edzésről is van szó, rendre egy kicsit többet hoz ki belőle” – magyarázta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carlos Sainz (@carlossainz55) által megosztott bejegyzés

Ezt követően kitértek Jorge Lorenzo közelmúltbeli megszólalására: a szintén a DAZN-nál dolgozó egykori versenyző Cuatro Tiempos című műsorban kijelentette, hogy szerinte még mindig Márquez a legjobb pilóta a MotoGP mezőnyében. Honfitársa nagyra értékelte a dicséretet, és elmondta, elsősorban nem azért jelentett számára sokat, hogy versenyezhetett Lorenzo, valamint Valentino Rossi és Dani Pedrosa ellen, mert ellenük bizonyíthatta tudását.

Jorgéval mindig is nagy volt a tisztelet köztünk, sokat tanultam tőle – fogalmazott. – Számomra ő egy referenciapont volt, ahogyan Dani Pedrosa és Valentino Rossi is. Versenyezhettem ellenük, képes voltam nyerni, de mindenekelőtt tanulhattam, ami a legfontosabb. Néha nem elég a legjobbnak lenni. Az embernek a legteljesebbnek, a leggyorsabbnak és a legokosabbnak kell lennie, fel kell használnia a tapasztalatát, emellett [megfelelő] csapatot és motort kell kapnia, hogy a világbajnoki címért harcoljon. Megtiszteltetés, hogy Jorge ilyen szavakat mondott rólam.”

Ami a csapatot és főleg a motort illeti, annak kapcsán vannak kétségek az idei szezont illetően. A valenciai tesztek után maga Márquez is élesen kritizálta a 2023-ra szánt versenygépet, később pedig arra is utalt, hogy gyenge teljesítmény esetén új csapat után nézhet. Most viszont leszögezte, hogy a hullámvölgy ellenére töretlenül hisz a japánokban.

Még mindig száz százalékig megbízom a Hondában – hangsúlyozta. – Ez az a márka, amely az összes címet adta nekem a MotoGP-ben, hatot, ami nem kis dolog. Igaz, hogy amikor megsérültem, egyúttal az első számú versenyző sérült meg, és a gyártó egy kicsit letért a [megfelelő] útról, de teljesen megbízom bennük. Hiszek abban, hogy jó motort építenek, nekem pedig az a feladatom, hogy a lehető legjobban felkészüljek, hogy aztán a világbajnoki címért küzdhessek. Ez az én célom, a Honda célja és az egész csapaté, ahol tudják, hogy mindenkinek össze kell fognia, ha ezt el akarjuk érni.”