2024. április 19. 22:33
KezdőlapMotoGP„Az emberek beszélhetnek hülyeségeket” – Marc Márquez megszólalt főnökével kapcsolatban

„Az emberek beszélhetnek hülyeségeket” – Marc Márquez megszólalt főnökével kapcsolatban

Sok kritika érte mostanában a Honda-főnököt, Alberto Puigot, akinek védelmére kelt Marc Márquez.

Marc Márquez védelmébe vette a kritikák kereszttüzében álló Alberto Puigot. A világbajnok kitart amellett, hogy nyers őszintesége fontos a Honda újjáélesztéséhez.

A Repsol Honda csapatfőnöke, Puig egy borzalmas szezon után nyomás alatt van – Németországban 40 év után az első olyan futam következett, ahol a Honda nulla pontot szerzett. Emellett végigélte, ahogy a sztárversenyzőjük, Márquez karrierjét veszélyeztető műtéten esik át, majd valahogy mégis márkatársai előtt végez összesítésben.

Márquez, aki Puig mellett élte fénykorát és legsötétebb pillanatait is, amikor a versenyzői jövője volt a tét, így nyilatkozott két futammal a 2022-es év vége előtt: „Az emberek beszélhetnek minden hülyeséget Albertóról, de számomra ő kulcsfontosságú. Azért kulcsfontosságú, mert őszinte. Amikor egy ember őszinte és egyenesen beszél, általában nincs sok barátja. Alberto őszinte. A csapaton belül egy ilyen ember a legfontosabb. Nem érdekli, hogy nyolcszoros világbajnok vagy-e – az sem érdekli, ha a NASA mérnöke vagy! Nem érdekli! Ha azt mondja vagy úgy gondolja, hogy ‘ez nem az az irány’, akkor azt megmondja neked. Ő egy olyan ember, aki sokat segít. Sok megjegyzést hallottam Albertóval kapcsolatban, de én nagyon elégedett vagyok vele.”

Puig így nyilatkozott: „Nagyon jól ismerem Marcot, ő a mi versenyzőnk, a barátom. Teljesen megértem, hogy min megy keresztül. Ismerem a programját. Amikor ilyen pozícióba kerülsz egy versenycsapatnál, meg kell értened, hogy lesznek jó és rossz pillanataid. Ha úgy teszel, mintha minden maga lenne a  paradicsom, az azt jelenti, hogy nem érted a versenyzést.

Voltak nagyon jó éveink, most viszont nagyon szenvedünk. Hogyan kezeljem ezt? Egyszerűen csak kezelem.”

A korábbi világbajnok a malajziai nagydíj előtt nyilatkozott, A Honda borzalmas évében volt némi remény a fényesebb jövőre. Márquez a 13. helyen zárta a szezont annak ellenére, hogy sérülés miatt hat futamot kihagyott – még így is a Honda-versenytársak, Álex Márquez, Pol Espargaró és Takaaki Nakagami előtt fejezte be az évadot.

Ez az optimizmus részben szertefoszlott, amikor Márquez a szezon utáni valenciai teszten kritizálta a Repsol Honda 2023-as motorját. Testvére, Álex a Gresini Ducati 2023-as MotoGP-pilótája lesz, ami aggasztó lehet a Honda számára, ha ez utat nyit a sztárjuknak arra, hogy végül kövesse őt az olasz márkához.

Forráscrash.net