2024. március 28. 15:11
KezdőlapMotoGPA Pramac sztárja kitér az első győzelmét firtató kérdések elől

A Pramac sztárja kitér az első győzelmét firtató kérdések elől

Johann Zarco a Prima Pramac Racing csapatbemutatóján nyilatkozott 2023-as kilátásairól. A francia szerint a MotoGP bajnoki esélyesek listája hosszú. Ahhoz, hogy ő is közéjük tartozzon, a jó érzésnek vissza kell térnie.

„A 2022-es szezonban nem éreztem olyan jól magam a motoron, mint a 2021-es szezon elején. 2021 jobb volt számomra, mint 2022″ – nyilatkozta Johann Zarco. „2021-ben nem tudtam tartani a szintet az egész szezonban. De 2022-ben egyáltalán nem értem el azt a szintet, amit szerettem volna. Tehát 2023-ban az a cél, hogy egész évben egyenletes, jó szinten legyek” – foglalta össze terveit a francia pilóta. „Hiszem, hogy lehetséges. De apró dolgokon múlik, hogy sikerül-e megcsinálni, vagy nem.”

A kétszeres Moto2-es világbajnokról köztudott, hogy első MotoGP győzelme még várat magára. „Talán majd később beszélünk erről” – tért ki a téma elől a 32 éves Ducati-versenyző.

Természetesen Zarcót is faggatták arról, hogy ki lát a legnagyobb esélyesnek a bajnoki címre az elkövetkező szezonra. Marc Márquez neve folyamatosan felmerül, és ez alól a Pramac Ducati versenyzője sem kivétel: „Marc folyamatosan edz, és miután szenvedett a karjával, azt hiszem, végre ismét stabil téli felkészülést teljesít. Ő egy harcos, az élen lesz.”

Zarco azonban ugyanúgy számítása veszi honfitársát, Fabio Quartararót is: „Mindannyian ismerjük Fabiót, ő is egy nagy harcos. Tavaly nagyszerű szezont mutatott be, úgy, hogy nem volt a legjobb motorja. Tegyük hozzá az összes Ducati versenyzőt, egy világbajnokkal, de az összes Aprilia versenyzőt is. A világbajnokság mindig nehezebb, szinte az összes versenyzőt fel lehetne sorolni.” – mondta Zarco.

„Mi is gyári motoron ülünk, és ugyanolyan akarattal rendelkezünk, mint mindenki más.” zárta szavait a francia.