2024. április 23. 09:06
KezdőlapMotoGPQuartararo megelégelte a kardió edzéseket, visszatért a jól bevált módszerhez - videó

Quartararo megelégelte a kardió edzéseket, visszatért a jól bevált módszerhez – videó

Fabio Quartararo még decemberben sérült meg motokrossz edzés közben. 45 nappal a baleset után a tavalyi világbajnoki második helyezett újra krosszmotorra ült.

December 12-én Fabio Quartararo az Instagramon jelentette be, hogy motokrossz edzés közben elesett, és bal keze eltört. Bár a sérülés nem igényelt műtétet, a 2021-es világbajnokot és tavalyi vb-második helyezettet mégis befolyásolta az esés a szezonra való felkészülésben.

Újabb baleset érte a MotoGP-világbajnokot, edzés közben törte el a kezét (kép)

A Yamaha gyári csapatának bemutatóján a francia elárulta:

„Általában télen tudunk igazán motoron edzeni, de az én esetemben idén inkább kardió edzés volt. Azonban megállás nélkül dolgoztam, hogy 100 százalékosan fitt legyek. Már több mint egy hónap telt el a baleset óta. Sokkal jobban érzem magam, és jövő héten újra elkezdem a motoros edzéseket. Nagyon hiányzott, és már nagyon várom, az elmúlt hetek nagyon intenzívek voltak.” – idézi Quartararót a SPEEDWEEK.com.

Alighogy kimondva, máris sort kerített rá a francia versenyző: a Moto2-es sztárral, Tony Arbolinóval együtt a 23 éves nizzai versenyző ismét az MX-motoron edzett a kaliforniai Fox Raceway-en, ahogy az Instagram-sztorijából kiderül. Ezt megelőzően részt vett az MXGP gyári csapat bemutatóján San Diegóban, amelyre az AMA Supercross sorozat második fordulója előtt került sor.