2024. március 19. 11:38
KezdőlapMotoGPA Ducati csapatfőnöke nem tart belharctól, de Bagnaiát előre figyelmeztette

A Ducati csapatfőnöke nem tart belharctól, de Bagnaiát előre figyelmeztette

Davide Tardozzi pontosan tudja, hogy az idei évben sem lesz sétagalopp az előttük álló szezon. A Ducati csapatfőnöke elmondja, miben kell még fejlődnie Pecco Bagnaiának.

A Ducati elsődleges célja a címvédés lesz. Ez azonban nem könnyű feladat:

„2023 minden bizonnyal kemény év lesz a 42 futam miatt. Szóval nagyon nehéz lesz újra megnyerni a világbajnokságot, azért is, mert az ellenfeleink nagyon erősek. Véleményem szerint Pecco és Enea jó képességekkel rendelkeznek ahhoz, hogy újra a csúcsra érjünk. Nem szabad elmenni amellett azonban,  hogy Peccónak még tökéletesítenie kell néhány dolgot. Néhány 2022-es futamon nagyszerűen szerepelt, de voltak hibák is. Ezen pedig javítania kell. Időnként neki is be kell érnie egy olyan pozícióval, amely nem az első hely. Ha 2023-ban meg akarja nyerni a bajnoki címet, akkor el kell fogadnia a dobogós eredményeket is. Nehéz feladat mind a 42 futamot befejezni, de azt hiszem, az egyik sikertényező az lesz, hogy minden alkalommal pontot szerezzünk.” – kezdi Tardozzi, szavait a SPEEDWEEK.com idézi.

Bár Bagnaia és új csapattársa, Enea Bastianini között az elmúlt szezonban voltak szoros párharcok, az olasz nem aggódik amiatt, hogy a csapaton belül elszabadulna a pokol:

„Annak ellenére, amit a hírekben olvastam, nem hiszem, hogy Peccónak és Eneának gondjai lesznek. Már a valenciai teszten is nagyon jól dolgoztak együtt, együtt reggeliztek és információt cseréltek. Úgyhogy szerintem nagyon jól kijönnek majd egymással. A cél ugyanaz marad, és remélhetőleg 2023-ban is lesz néhány kemény párharc a győzelemért. Ezt akarjuk, meglátjuk, ki lesz a legjobb. Ismét kemény ellenfeleink vannak, és jól kell együtt dolgozniuk, hogy folyamatosan fejlesszük a motort, a pálya pedig megmutatja majd, ki a gyorsabb.”