2024. március 29. 11:47
KezdőlapMotoGPValentino Rossi MotoGP-motort tesztel?

Valentino Rossi MotoGP-motort tesztel?

Giancarlo Falappa, a Ducati korábbi versenyzője azt állítja, hogy Valentino Rossi Portimãóban a bolognai gyártó MotoGP-motorját teszteli. Bár elméletileg igaz is lehet, az információt nagyon is fenntartásokkal kell kezelni.

Ezen a héten rendezik a Superbike-világbajnokság tesztjét Portimãóban. Az első nap már lezajlott, ma pedig újra pályára mennek a mezőny tagjai. Ám akad, aki azt állítja, hogy nem csak ők vannak a helyszínen a héten: állítólag Valentino Rossi is ott tartózkodik, ráadásul nem is akármilyen célból: a Ducati volt versenyzője azt állítja, hogy a kilencszeres világbajnok a Ducati MotoGP-motorját teszteli.

Rossi
Honfitársa szerint Rossi a Ducatit teszteli (Fotó: MotoGP Média)

Tudom, hogy Valentino Rossi a Ducati MotoGP-motorját teszteli a csodálatos portimãói pályán – idézi a Mowmag.com Giancarlo Falappát az olasz expilóta Facebook-bejegyzésére hivatkozva. – Függetlenül attól, hogy milyen időkre lesz képes, senki és semmi nem fogja tudni elvenni tőle, hogy a legnagyobb versenyzők között volt. Nem véletlenül nyert mind az 500-as kétüteművel, mind a négyütemű MotoGP-vel.”

Falappa 1989 és 1994 között szerepelt a Superbike-világbajnokságon, 106 futamon összesen 16 győzelmet aratott. Első idényét leszámítva végig Ducatival versenyzett, legjobb bajnoki eredményét, az 1992-es negyedik helyet is velük érte el, vagyis nem mondhatni, hogy ne lenne beágyazottsága az olasz gyártónál. Mindezek ellenére meglehetősen kétséges, hogy az 59 éves exmotoros bejegyzése igaz lenne.

A Mowmag.com újságírója, Emanuele Pieroni szerint számos oka lehet annak, hogy Falappa közzétette ezt a szöveget. Az egyik az egyszerű provokáció, ám ennél is kézenfekvőbb lenne, ha szimplán félreértett volna valamit. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Rossi az előző hétvégén valóban motorra ült Portimãóban, amikor a VR46 akadémiájának tagjai pályára mentek, de nem Ducatit, hanem Yamahát tesztelt.

Rossi újra motorra ült, és a fiatal magyar versenyzővel is találkozott (videó, kép)

Ezzel együtt fontos hozzátenni, hogy a kétségek ellenére az információ elméletben igaz is lehet. Rossi csapata idén a Ducati tavalyi motorjait, a Desmosedici GP22-eseket használja, így kizárni nem lehet, hogy azt tesztelte. Már csak azért sem, mert Alessio Salucci, a VR46 csapatigazgatója korábban kijelentette, hogy a 89-szeres MotoGP-futamgyőztes kipróbálhatja az olasz gyártó egyik motorját, és ettől korábban a bolognaiak sem zárkóztak el.

Az igazság vélhetően hamarosan kiderül, főleg abban az esetben, ha tényleg van minek kiderülnie. Ettől függetlenül Rossi rajongói láthatják, hogy kedvencük a közelmúltban motorra ült. A 43 éves pilóta ugyanis saját Twitter-oldalán osztott meg egy rövid videót arról, ahogyan a hétvégén meghajtotta az ajándékba kapott Yamaháját Portimãóban.