2024. április 24. 04:15
KezdőlapMotoGPA nagy meglepetést okozó Pedrosa sokáig szeretne még maradni a MotoGP-ben

A nagy meglepetést okozó Pedrosa sokáig szeretne még maradni a MotoGP-ben

A Red Bull KTM 37 éves tesztpilótája, Dani Pedrosa nem akarta kiteregetni a kártyáit a mai shakedown teszten Sepangban, ezért a spanyol időmérő jeladó nélkül ment – és a nap nem hivatalos legjobb idejét érte el egy 2:00,4-es körrel. Ezzel a 31-szeres MotoGP-győztes hatalmas meglepetést okozott.

Pedrosa 2019-ben, négy évvel ezelőtt kezdett dolgozni a KTM-nél tesztpilótaként, és most ötödik szezonját kezdi az osztrákoknál. Ebben az időszakban eddig csak egy versenyen indult – a 2021. augusztus 8-ai Stájer Nagydíjon, melyet a 10. helyen fejezett be.

A SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában Dani Pedrosa elárulta, hogy még jó ideig szeretne motorozni. Van esély rá, hogy 42 éves koráig szerepeljen, mint Rossi?

„Nem tudom. Valójában továbbra is jól érzem magam a motoron. Számomra ez a legszebb dolog a világon. Amíg képes vagyok gyors lenni, és amíg a KTM mérnökeinek megfelelő észrevételeket tudok adni, addig folytatom. A KTM emberei azt akarják, hogy folytassam, és meg vannak győződve róla, hogy hasznos, amit csinálok. Szeretnék még sokáig velük maradni, de a legfontosabb az, hogy továbbra is jól teljesítsek, formában legyek, és mindent kézben tartsak, főleg most, az új formátum miatt.”

A Yamaha zárt az élen, a Ducati nagyon lemaradt a MotoGP-szezon első hivatalos napján

„A sprintversenyek nagymértékben megváltoztatják majd a hétvégéket. Amikor tesztelek, akkor például felteszünk egy garnitúra gumiabroncsot, és addig vezetek vele, amíg az el nem kopik. Így legtöbbször használt gumikon körözök egy-egy teszt során. Ahhoz, hogy jobban megértsem, milyen tapasztalatokra van szükség egy 2023-as nagydíjon az új formátum miatt, és milyen változásokat hoz a sprintverseny a törzsversenyzők számára, mindenképpen több információra van szükségem.”