2024. március 29. 12:54
KezdőlapMotoGPLorenzo volt a legnehezebb eset, de a címvédővel is voltak gondok a...

Lorenzo volt a legnehezebb eset, de a címvédővel is voltak gondok a Ducati csapatmenedzsere szerint

Davide Tardozzi a gyári Ducati korábbi és jelenlegi pilótáit vette górcső alá. Elmesélte, hogy voltak olyan versenyzők, akikkel ő maga is nehezen találta meg a közös hangot.

„Vegyük például Jorge Lorenzót. Időbe telt, mire egy hullámhosszra kerültünk. Ő volt a legnehezebben kezelhető versenyző, akivel valaha is dolgoztam.”– mondta Tardozzi a GPOne.com-nak.

„Most kiválóan kijövünk egymással, de eltartott egy ideig míg összeszoktunk, méghozzá azért is, mert amikor a Ducatihoz érkezett, már ötszörös világbajnok volt. Időbe telt, amíg megértettük egymást. Hogy őszinte legyek, nem volt ez másképp Bagnaiával sem. Pecco egy egyedülálló intellektuális őszinteséggel rendelkező srác, de az ő esetében nem tudhatod előre, hogy megfelelsz-e neki. Nagyon válogatós, de a fontos kérdéseket illetően célszerű nem összemenni vele. Tudni kell előre, hogy mire gondol.”

Tardozzi szerint Andrea Iannone és Andrea Dovizioso volt az a Ducati duó, akiknél a leginkább érezhető volt a rivalizálás.

„Abszolút, de ne gondoljuk, hogy Doviziosót könnyű volt kezelni. Néha nagyon nehéz volt megváltoztatni a véleményét. Ő egy nagyon jó srác, de rettentően makacs.”

Tardozzi arra is kitért, hogy szerinte hogyan lehet elkerülni a csapaton belüli összetűzéseket:

„Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk egy versenyzővel, ami nem azt jelenti, hogy mindig mindenben egyetértünk. Mindenkivel volt már vitám legalább egyszer, és voltak olyan versenyzők természetesen, akikkel többször is. Rá kell jönniük, hogy egy csapat vagyunk.”

Vajon lesznek-e probléma Bagnaia és új csapattársa, Enea Bastianini között?

„Jól mutatnak együtt. Egyik reggel lementem reggelizni, és láttam, hogy beszélgetnek egymással. Ebédnél és vacsoránál mindig egy asztalnál ültek, anélkül, hogy bárki is szólt volna nekik, hogy ezt tegyék. Megértették, hogy az együttműködés nagyon fontos. Azt is tudják, hogy mi ugyanúgy segítünk mindkettejüknek, és ugyanolyan esélyük lesz a győzelemre.”