2024. április 18. 16:21
KezdőlapMotoGPMarc Márquez csapattársa a gyenge eredmények ellenére sem keseredett el

Marc Márquez csapattársa a gyenge eredmények ellenére sem keseredett el

Joan Mir nem volt harcban a legjobb időkért, és úgy tűnik, egyelőre nem is akar kitűnni, inkább igyekszik összebarátkozni új motorjával.

Szombaton Mir a 16. időt érte el, 1:59.632-es körrel, ami majdnem egy másodperccel maradt el Martínétól. Ma a 12. helyen zárt, hátránya továbbra is tetemes, de nem fogja fel olyan tragikusan a helyzetet, mint csapattársa, Marc Márquez.

Mir megjegyezte, hogy az új motor koncepciója nagyon különbözik a Suzukitól: „Ez a motor nagyon más, és egy kicsit meg kell változtatnom a vezetési stílusomat. Hiába motoroztam már MotoGP-versenygéppel, ez teljesen ismeretlen számomra, és össze kell még csiszolódnom vele. Talán az elektronika jelenti a legnagyobb különbséget. A fékezés és a kanyarbevétel egyszerűbbnek tűnt, és úgy gondolom, hogy többé-kevésbé kezdtük megérteni, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy gyors legyek ezen a motoron, ennek pedig nagyon örülök.” – idézi a spanyolt a Todocircuito.com.

Mir természetesen összehasonlította a saját idejét Márquezével: „Többé-kevésbé hasonló időket megyünk ezeken a teszteken, és fontos, hogy egy jobban megismerjük egymást, és rájöjjünk, mely kanyarokban lehetek én gyorsabb, és melyek azok, amelyekben ő az erősebb. Az adatok egyértelműen megmutatják, mire vagyunk képesek. Még túl korai erről beszélni, de úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk. Marc nagyon jó a féktávokon, nagyon jól veszi a kanyarokat, és szerintem ez az egyik legnagyobb erőssége.”