2024. április 25. 11:05
KezdőlapMotoGPA MotoGP újonca összetörte magát a teszt előtt, de így is keményen...

A MotoGP újonca összetörte magát a teszt előtt, de így is keményen végigdolgozta a hétvégét

Augusto Fernández előszezonja mozgalmasan telik. Múlt héten részt vett a shakedown teszten, majd balesetet szenvedett a hivatalos teszt előtt Sepangban.

A 2022-es Moto2-világbajnok idén először léphetett pályára az idei versenyzőkkel az IRTA hivatalos tesztjén. Azonban a teszt előtt történt vele egy kis baleset a speedweek.com információi szerint. A shakedownt követő napon egy bérelt versenymotorral összeütközött a pályán egy másik versenyzővel, aminek következtében zúzódásokat és horzsolásokat szenvedett.

A GASGAS pilótája a hivatalos teszten a 22. helyen végzett, de ennek ellenére elégedetten távozott Malajziából.

Ismét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt, a Honda szenved

„A shakedownnak köszönhetően volt alapom a következő lépések megtételéhez. Megfigyelhettem a gyors pilótákat, és megtanulhattam néhány új ívet, amit korábban rosszul vettem.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Augusto Fernández (@augustofernandez37) által megosztott bejegyzés

A fiatal spanyol versenyző tudja, hogy rengeteget kell fejlődnie ahhoz, hogy a királykategóriában is olyan nagyszerű eredményeket tudjon elérni, mint a középső géposztályban. „A legnagyobb gyengeségeim még mindig a fékezési fázisok. A vezetési stílusomat is át kell alakítanom, ez egy hosszú tanulási folyamat lesz. Egyszerűen több időre van szükségem, hogy megszokjam a MotoGP-motort. Még sokat kell tanulnom, de elégedett vagyok az eddigi munkánkkal. Magamra koncentrálok, hogy a legtöbbet hozzam ki a motorból, és hogy minél közelebb kerüljek a legjobb KTM-pilótához, ez a célom.”