2024. március 28. 23:21
KezdőlapMotoGPRossi féltestvérét meglepte az ellenfelek teljesítménye, őrült versenyekre számít

Rossi féltestvérét meglepte az ellenfelek teljesítménye, őrült versenyekre számít

A tavalyi évvel ellentétben Luca Marininek nem a legújabb Desmosedici áll rendelkezésére. Valentino Rossi féltestvére 2023-ban is a jól bevált Ducati GP22-essel köröz, amivel eddig abszolút hozta a kötelezőt, hiszen ő nyerte a sepangi tesztet. A többiektől azokban nem várt ennyire jó teljesítményt.

„Hogy őszinte legyek, kicsit alacsonyabb szintet vártam volna a többi gyártótól. Ismerjük a Ducatit, de ma már minden motorban hihetetlen potenciál van. Talán a KTM egy kicsit le van maradva, de Pol Espargaró már a GASGAS-on is gyors volt. Szóval sosem lehet tudni, meg kell várnunk az első futamot, de őrült versenyekre számítok.” – idézi Marini szavait a SPEEDWEEK.com.

Marini
Luca Marini (Fotó: MotoGP Media)

A következő, és egyben utolsó tesztre Portugáliában kerül sor. Marini örül, hogy azzal a menetfelszereléssel vágnak neki a szezonnak, mellyel Bagnaia világbajnok lett, de nem számít egyéb újdonságokra:

„Ha nincs gyári motorod, nem kapsz új alkatrészeket. Megvan a jó csomagunk, amivel Pecco megnyerte a világbajnokságot. Boldog vagyok, hogy ezzel a motorral vághatok neki a szezonnak, és persze remélem, hogy a többiek nem kapnak túl sok jó alkatrészt. Vasárnap Sepangban nagy lépést tettek előre a gyári versenyzők, és ez szerintem bőven elég ahhoz, hogy a győzelemért harcolhassanak idén.”