2024. április 24. 17:57
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzője betekintést engedett a kulisszák mögé (videó)

Az Aprilia versenyzője betekintést engedett a kulisszák mögé (videó)

Maverick Viñales szeretne közelebb kerülni szurkolóihoz, így testközelből mutatta be sepangi napjait egészen onnan, hogy elindult otthonról.

Viñales nagyon személyes videót készített rajongói számára, betekintést engedett abba, hogy hogyan zajlott a sepangi tesztelés a kulisszák mögött. Az Aprilia versenyzője nem most tette ezt először, előszezoni felkészülése során RSV4-esével edzett, amit szintén megmutatott a szurkolóknak.

A cartageniai edzések után a spanyol versenyző saját autójával indult a barcelonai repülőtérre, ahonnan Sepangba utazott az IRTA-tesztre. A hivatalos tesztnapok bemutatóval és dedikálással kezdődtek a spanyol versenyző számára. Ezután testmozgás következett egy futóedzéssel a sepangi pálya körül, majd máris a boxban találtuk magunkat az Aprilia versenyzővel: „Már a boxban vagyunk. Készítik elő a motort, már nagyon várom, hogy kipróbálhassam az új verziót, ez lesz az első napom a motoron. Sokat készültem az előszezon során. A mai nap egy fontos nap. Bemutatjuk az új motort” mondta el az apriliás.

A spanyol pilóta bemutatta privát szekrényét is, amelyben minden felszerelését tárolja. A katalán versenyző elárult néhány érdekességet, például azt, hogy négy versenyruhát tárol a szekrényben, amiből kettő Alpinestars, akik minden biztonsági eszközt ellenőriznek a ruhákon. Az Aprilia pilótája azt is elmondta, hogy az év során két-három versenyenként cseréli a kesztyűit, és egy év alatt akár 20 pár kesztyűt is elhasznál. A fiókok nyitogatása közben bemutatta a mágnesterápiás eszközeit is, amelyeket legfőképp a bemelegítés során alkalmaznak. Hátvédőjét nem cseréli olyan gyakran, mint a kesztyűket, 2016 óta használja ugyanazt az eszközt. Csizmái is sorra kerültek, 4 szettet tárol, de elmeséli, hogy normál esetben csak egy csizmabelsőt használ a szezon során, csak a külső borítást cserélik, amiből egy fogy versenyenként. A szekrénybemutató közben azt is elmondja, hogy ezek az eszközök normális esetben Európában a lakóautóban vagy az Aprilia trélerén vannak.

A háromnapos tesztelés során a boxból az edzőterembe vezet Viñales útja, ahol erőnléti edzéseket végez, hogy minél jobb formában ülhessen RS-GP-je nyergébe.

A napi munka után első útja a Media Centerbe vezet, ahol a kötelező interjúkörök következnek. Lépten nyomon szurkolókba, pályamunkásokba botlik, akik mind fényképet szeretnének az Aprilia egyik ászával.

Végül a harmadik tesztnap végén, a szállodájában pihenve a spanyol versenyző röviden összefoglalta a sepangi történéseket: „A háromnapos tesztelés mindig fárasztó, de nagyon élveztem, elvégeztük a munkát.  Az Aprilia tett egy lépést előre. Ez a motor jobban illik a vezetési stílusomhoz, és ez mindig jó. De ez az első teszt, ott van még Portimão, az első versenyek… Már nagyon várom, de ugyanakkor okos akarok lenni, türelmesen és sok pozitivitással szeretném ezt végigcsinálni. Megpróbáljuk még jobban nyomni, legközelebb kipróbálunk más beállítást. Ezekben a napokban Sepangban több alkatrészt is teszteltünk, most Portimãóban a motor beállításaira akarok koncentrálni, amin még tudunk fejleszteni” – foglalta össze első tapasztalatait Maverick Viñales.