2024. március 29. 10:53
KezdőlapMotoGPRossi versenyzője elárulta, melyik élpilótától kap sok segítséget

Rossi versenyzője elárulta, melyik élpilótától kap sok segítséget

Minden versenyzőt, így Marco Bezzecchit is foglalkoztatja a 2023-ban bevezetésre kerülő sprintfutam. Az olasz versenyző arról beszélt, min kellett változtatni emiatt, és mit jelent számára az, hogy a VR46 Akadémia pilótái együtt edzenek.

Marco Bezzecchi számára jól kezdődött 2023-as bajnokság előszezonja, hiszen a sepangi teszt első napján a legjobb időt motorozta a mezőnyben.

A Ducati volt a leggyorsabb, mégis meglepetéssel indult a MotoGP első idei tesztje

Az olasz pilóta keményen edz annak érdekében, hogy második szezonjában még sikeresebb lehessen, mint 2022-ben. Pol Espargaróhoz hasonlóan Bezzecchi is változtatott a felkészülésén, hogy minél jobban felkészüljön a MotoGP új formátumára, a szombat délutáni sprintre.

A VR46-versenyző azonban titkokat nem árult el felkészüléséről. „Tudjátok, szeretem megtartani magamnak a titkaimat. Amit elmondhatok: az edzés természetesen kicsit más, de mindenekelőtt egy kicsit több. Nem a hétvégi körök számáról van szó, az szinte változatlan marad. De egy verseny mindig egy verseny. Még ha rövidebb is, a motorozás intenzitása más. Tehát egy kicsit többet kellett edzenünk. De amúgy is minden télen keményen edzünk.”

Arra a kérdésre, hogy fizikailag vagy mentálisan tartja megterhelőbbnek a sprintfutam bevezetését, az olasz versenyző azt válaszolta, hogy mindkét szempontból nehezebb lesz a 2023-as formátum. „Az én szemszögemből nézve mindkét szempontból egy kicsit nehezebb lesz. Mentálisan ez egy nagy lépés. Mert eddig így alakult számomra a hétvége: pénteken nincs, vagy kicsi a nyomás; a kvalifikáción szombaton persze érez az ember egy kis nyomást; az FP4 és az FP3 – az utolsó 15 percet leszámítva – szintén rendben van. A vasárnap természetesen a nagy nap. Idén egy kicsit más lesz, és azt hiszem, mentálisan egy kicsit nehezebb less. Fizikailag, ahogy mondtam, az intenzitás más egy versenyhelyzetben, mint az FP4-en. Talán a verseny alatt nem érzed a különbséget, de aztán este, amikor lefekszel aludni, fáradtabb vagy. Egyelőre azonban ez mind csak elmélet. Először ki kell próbálnunk.”

Bezzecchit ezután a VR46 Akadémiáról és a regnáló bajnok jelenlétéről kérdezték. Természetesen a fiatal olasz számára nagyon fontos Bagnaia jelenléte a közös edzésnapokon. „Nagyon jó a kapcsolatunk, szóval jó, hogy együtt edzünk és együtt töltjük az időt. Például együtt megyünk vacsorázni, szinte mindig a motorokról beszélgetünk. Mindent el tudok neki mondani, és fordítva. Nemcsak Peccóval van jó kapcsolatom, hanem Franco Morbidellivel, Maróval [Marini] és mindenki mással is az Akadémián. De persze az is jó, ha ugyanolyan motoron ülsz, mert akkor van egy jó referenciád. Pecco a legjobb a világon – a szezon végéig. Aztán majd meglátjuk, hogy így is marad-e.” mondta nevetve Bezzecchi. „Nem, viccet félretéve, nagy szerencse, ha egy nagyon gyors sráccal versenyezhetsz. Ő is sokat segít nekem, ezt nem is akarom titkolni. Nagyon sokat támogat engem, sokat foglalkozik velem. Ezért van ilyen jó kapcsolatunk, tényleg nagyon szerencsésnek tartom magam” – zárta szavait.

A közösen töltött idő nagyon fontos az Akadémia tagjai számára: