2024. április 25. 18:19
KezdőlapMotoGP„Csak egy életed van” ─ drámai szavakkal kellett jobb belátásra bírni Marc...

„Csak egy életed van” ─ drámai szavakkal kellett jobb belátásra bírni Marc Márquezt

Marc Márquez elárulta, hogy öccsének, Álexnek kellett meggyőznie arról, hogy ne versenyezzen tavaly Mandalikában.

Marc Márquez az indonéziai futam bemelegítő edzésén hatalmasat bukott. Az ALL IN című dokumentum-sorozatából kiderül, hogy azt tervezte, hogy a rémisztő highside után rajthoz áll a versenyen, de testvére közbeszólt.

„Amikor visszatértem a pályára, még nem láttam duplán. Indulni akartam a futamon, de Álex azt mondta: ’Ne versenyezz, ember’„.

A bemelegítésen történt highside során a spanyol versenyző agyrázkódást szenvedett.

Az LCR Honda pilótája, Álex így emlékszik vissza: „Láttam, hol ütötte be a fejét. Rossz érzéssel töltött el, és a bemelegítés után feltételeztem, hogy nem fog versenyezni. Az irodájában voltam, és emlékszem, hogy a csapatfőnök, Santi Hernández bejött. Azt mondta, minden készen áll, de abban a pillanatban nem bírtam tovább és szembeszálltam a bátyámmal. Megmondtam neki, hogy nem versenyezhet. Versenyből sok van, de élete csak egy. Úgy tűnt, hogy nem akar versenyezni, de szüksége volt valakire, aki megnyugtatja, és azt mondja, hogy nem kell rajthoz állnia.”

Marc Márqueznek azóta is eszébe jutnak öccse szavai: „Azt mondta: ‘Nem mehetsz ki oda, hát hatalmasat estél, ez így kivitelezhetetlen’. Elfogadtam, és nem indultam.”