2024. április 19. 22:53
KezdőlapMotoGPA KTM csapatfőnöke elmondta, mely területeken kell fejlődniük a gyári versenyzőknek

A KTM csapatfőnöke elmondta, mely területeken kell fejlődniük a gyári versenyzőknek

Francesco Guidotti, a Red Bull KTM csapatfőnöke beszélt Jack Miller fejlődéséről a Pramacnál töltött közös időszakuk óta, és Brad Binder kvalitásairól is ejtett néhány szót.

Francesco Guidotti csapatfőnök idén újra együtt lesz Jack Millerrel a Red Bull KTM bokszában, miután 2018 és 2020 között együtt dolgoztak a Pramac Racingnél. Miller ezután két évig a Ducati gyári versenyzője volt, és ez idő alatt három MotoGP futamot nyert.

Arra a kérdésre, hogy Guidotti észrevett-e fejlődést a most 28 éves ausztrálon a Pramacnál töltött közös időszakuk óta, az olasz így válaszolt a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában:

 „Természetesen más ember lett, sokat fejlődött az elmúlt két évben. Én is idősebb vagyok, mindenki megváltozott. Az idő tényleg repül, és a világ olyan gyorsan változik, különösen 2020 után a Corona-járvánnyal és mindennel – sokat változtunk, de nem feltétlenül azért, mert mi akartuk, hanem mert minden megváltozott körülöttünk. Jack most már nagyon érett, elvégre megnősült. Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat arra, hogy elhagyja a komfortzónáját. Ez egy új kihívás számára, és meglehetősen nagy, de rendkívül motivált. Az, hogy egy gyári csapatból egy másik gyári csapathoz megy, nagy önbizalmat ad neki.”

Új versenyzőt szerződtetett a KTM gyári csapata

Miller új csapattársa Brad Binder lesz, akinek fő erőssége az állandósága, és aki 2022-ben a világbajnokság hatodik helyén végzett.

„Az a fontos, hogy következetes legyen a versenyző. Binder már az, emellett nagyon gyors is.Tavaly viszont ez nem látszott igazán, mert Brad rendszerint hátulról indult. A hangsúly mindig azokon van, akik elöl vannak. Megvan a tempója, de arra kell törekednie, hogy az első három sor valamelyikéből induljon.”

„Jack tulajdonságai jól ismertek: nagyon gyors, de néha kicsit indulatos a verseny elején, de a hozzáállása, a tapasztalata és a gyorsasága az, ami minket érdekel. Ha aztán a szezon során meg tudja találni azt az állandóságot is, ami a múltban hiányzott neki, még jobb lesz” – mosolygott Guidotti.