2024. április 24. 11:45
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró „másodállásának” hála betekintést nyerhetünk a hétköznapjaiba (videó)

Aleix Espargaró „másodállásának” hála betekintést nyerhetünk a hétköznapjaiba (videó)

Aleix Espargaró újabban is Youtuberként is tevékenykedik. Miután két héttel ezelőtt közzétette első videóját, amelyben átfogóan összefoglalja mindazt, ami Malajziában történt az Aprilia bokszában, a katalán versenyző most megmutatta, milyen egy tipikus nap az Espargaró család életében.

Aleix Espargaró napja nem sokkal reggel 08:00 után kezdődik, amikor egy jó kávéval, egy kis müzlivel és egy kis fehérjeporral aktiválja a szervezetét. A spanyol versenyző azt vallja, hogy a napi rutinja mindig egy jó kis kerékpáros edzéssel kezdődik, bár van a héten néhány nap, amikor inkább az edzőteremben edz.

„Minden nap kerékpározom. Hetente van pár alkalom, amikor egy-két órát tekerek, aztán elmegyek az edzőterembe” – mondja a videóban, miközben befejezi a reggelijét.

Az országúti kerékpár szent az Aprilia versenyzője számára; akár havazik, akár esik, akár hideg van, a 41-es rajtszámú versenyző sosem hagy ki egy tekerést sem, akár egyedül, akár barátokkal, sőt profi kerékpárosokkal, akik szintén Andorrában élnek.

„Sokan mondják nekem, hogy hogy tudok Andorrában edzeni, mikor olyan hideg van itt. Igen, ez nyilvánvaló, most -4°C van, de nem kell azért hét réteg ruhát magadra venni, elég három is.”

Espargaró délelőttje kerékpározással telik, és bár nagyon élvezi, a megtett nagy távolság és a szintkülönbség őt is megdolgoztatja.

A kerékpározás után a spanyol elmegy ebédelni a családjával egy közeli étterembe, utána pedig kisfia társaságában megmutatja nekünk azt a helyet, ahol az összes kerékpárját, motorját és autóját tartja.

A katalán versenyző a videó végén biztosít minket arról, hogy a következő részében megmutatja nekünk hajóját is.