2024. április 16. 10:25
KezdőlapMotoGPMarc Márquez testvére elárulta, mely esetben hagyná el bátyja a Hondát

Marc Márquez testvére elárulta, mely esetben hagyná el bátyja a Hondát

A Gresini újonca, Álex Márquez beszélt bátyja helyzetéről a Repsol Hondánál, és arról, hogy milyen feltételek mellett hagyhatja el akár a Hondát is a nyolcszoros világbajnok.

A Márquez testvérek közös MotoGP-karrierjük során először fordul elő, hogy 2023-ban nem egyforma motorokon ülnek majd. Álex Márquez a Gresini Ducati csapathoz igazolt, ahol az olasz Fabio Di Giannantonio csapattársa lesz.

Álex Márquez nyíltan beszélt az MCN-nek sikeres testvére, Marc helyzetéről. Álex azt mondja, kevesebbet beszél testvérével az átigazolás óta, illetve nem látja boldognak bátyját.

„Az első kapcsolatfelvétel a Gresinivel nagyon pozitív volt. Amikor úgy döntöttem, hogy váltok, nem akartam senkit sem magammal vinni. Valami teljesen újat akartam csinálni. A Gresini csapat egy család. Látszik, hogy az itt dolgozók végig jó kapcsolatot ápolnak egymással is.” 

A Honda Marc Márquez tehetségére alapozná a sikert?

Az sem titok, hogy a nyolcszoros bajnok Marc Márquez öröme nem igazán felhőtlen a Hondánál. A spanyol klasszis meglehetősen gondterhelt az utóbbi időben, de egy esetleges csapatváltás még nem került szóba. Testvére, Álex így nyilatkozott:

„Úgy gondolom, ha a Honda megteszi azokat a lépéseket előre, amik szükségesek, akkor Marc nem fogja elhagyni a Hondát. Arról a gyártóról beszélünk, amelyiknél Marc mindig is versenyzett a MotoGP-ben. A Honda akkor is megvárta Marcot és tisztelte őt, amikor megsérült, de ha a motor technikai színvonala nem olyan, amire Marcnak szüksége van ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerjen, akkor lehetséges forgatókönyv lenne, hogy csapatot vált.”