2024. április 19. 23:28
KezdőlapMotoGPA Pramac csapatfőnöke szerint pilótája eljuthat a hőn áhított eredményig 2023-ban

A Pramac csapatfőnöke szerint pilótája eljuthat a hőn áhított eredményig 2023-ban

A kétszeres Moto2-világbajnok Johann Zarco hetedik MotoGP szezonját kezdi meg 2023-ban, azonban az első győzelme még mindig nem érkezett meg. A csapatfőnök beszélt a francia versenyző esélyeiről.

Gino Borsoi a MotoE-teszt után Portimãóba utazik a MotoGP utolsó szezon előtti tesztjére. A speedweek.com az új Ducati Desmosedici GP23-ról és a 2023-as célokról faggatta a szakembert.

„A motor új, a Ducati frissítéseket hajtott végre – még ha nem is olyan nagy a különbség a tavalyi motorhoz képest, ami végül is egy győztes motor volt Peccóval, de másokkal is. Egyértelmű, hogy a tavalyi motorral rendelkező csapatoknak jelenleg nincs előnyük. A Ducati gyári anyagával még dolgoznunk kell egy kicsit. De a munka, amit Sepangban végeztünk, érdekes volt. Érdekes szempontokat láttunk a tavalyi motorhoz képest. Eltart még egy ideig, mert még össze kell hangolnunk néhány dolgot. Láttuk, hogy mi az, ami még hiányzik. A portimãói teszt éppen időben van ahhoz, hogy megértsük az irányt. Úgy gondolom, hogy a portimãói két nap után készen állunk az első versenyre.”

A csapatvezető célja a minél jobb szezonkezdés, és az, hogy minél jobban megismerje versenyzőit.

„A cél természetesen az, hogy a lehető legjobban kezdjük a szezont. Nagy esélyünk van mindkét pilótával. Úgy gondolom, hogy két nagyszerű versenyzőnk van. Nagyon jó formát mutattak, pozitív hozzáállással és nagy munkakedvvel, beleértve Zarcót is, aki tavaly a vége felé kicsit küszködött. Úgy gondolom, hogy Zarco lépett egyet. Sokat dolgozott a télen, nem csak fizikailag, sokat beszélgettünk is. Néhány dolgot megértettem vele kapcsolatban, el kell kezdenem kicsit jobban megismerni a versenyzőket. Martínnal egy kicsit könnyebb a helyzet, mert ismerem őt a Moto3-as időkből. Zarco új volt számomra, de elég sokat dolgoztunk és sokat beszélgettünk a télen. Jó benyomást keltett, dolgozni akar.”

Az újdonsült csapatvezető, Borsoi szerint Zarco szerezhet győzelmet, akár többet is.

“Szerintem abszolút megvannak a képességei ahhoz, hogy ne csak egy, hanem több futamot is megnyerjen. Ő egy tehetség. Tavaly már a szezon elején megmutatta ezt. Meg kell értenünk, hogy mire van szüksége, hogy konzisztens legyen. Ahogy mondtam, sokat beszélgettünk erről a télen, és azt hiszem, elég világos elképzelésünk van. Próbálkozunk, nincs garancia, de mindig pozitívnak kell lenni, és megtalálni a módját a fejlődésnek. Ő is ezt tette, mi is ezt tettük. A csapatot is átszerveztük egy kicsit, hogy egy kicsit több bátorságot és a csapatba vetett hitet adjunk neki. Lehet, hogy ez tavaly egy kicsit hiányzott neki, de erről nem tudok sokat mondani, mert még nem voltam a csapatban. Ez egyértelműen egy új szezon, mindenki pozitív, és szerintem ez a környezet segíthet neki abban, hogy valami újat támadjon.”

Johann Zarco újra együtt van például a Moto2-es csapatfőnökével, Massimo Branchinivel, amiből szintén az látszik hogy a francia minél többet szeretne kihozni a szezonból.