2024. április 19. 14:00
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzője számára továbbra is felfoghatatlan, amit gyermekei ma már természetesnek...

Az Aprilia versenyzője számára továbbra is felfoghatatlan, amit gyermekei ma már természetesnek vesznek

MotoGP-pilótának lenni sokkal több annál, mint hogy egy hétvégére elutazol egy pályára, ahol versenyzel, megpróbálsz dobogóra állni, majd egy hét múlva újra megismétled az egészet. Aleix Espargaró kifejtette, mennyire fontos számára az, hogy családja mindenben mellette áll.

A kameráktól távol töltött idő óriási szerepet játszik egy versenyző életében. Ez több mint létfontosságú. A barátok és a család nélkülözhetetlen összetevői az életüknek. A „There Can Be Only One” című filmben Aleix Espargaró kitér a család döntő szerepére is.

A 2022-es szezon áttörést hozott a spanyol számára. A 200. királykategóriás indulásán Espargaró először nyert nagydíjat, és ezzel a bajnoki cím biztos kihívójává vált.

A „There Can Be Only One” című négyrészes doku-sorozatban, amellett, hogy láthatjuk a híres argentin győzelem utáni érzelemkitörést, Espargaró arról is beszél, hogy két gyermeke mindig arra kéri őt, hogy hozzon nekik egy trófeát, amikor elutazik egy-egy futamra. Max és Mia számára már megszokottá vált, hogy apjuk a dobogóra állva egy trófeával tér haza, de ez nem volt mindig így.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aleix 41 (@aleixespargaro) által megosztott bejegyzés

 „Amikor elutazom egy versenyre, a gyerekeim mindig azt mondják nekem: ‘Oké papa, ne felejts el trófeát hozni haza'” – mondta a 41-es rajtszámú versenyző a motogp.com-nak.

„Nem igazán tudják, milyen volt az apjuk a múltban, soha nem hoztam haza trófeákat, de ez már megszokottá vált számukra. Számomra viszont nem.”

Megható pillanat az is, amikor Espargaró felidéz egy beszélgetést, amit a feleségével folytatott, miközben a pályától távol lazítottak.

„Egy nap feküdtünk a füvön, és azt mondta nekem: ‘El tudod képzelni, hogy megnyered a bajnoki címet!’. Én pedig majdnem elsírtam magam, mert még soha nem mondott nekem ilyet. Azt mondtam, őszintén, el sem tudom képzelni, hihetetlen lenne.”

„There Can Be Only One” című fantasztikus, mélyreható dokumentumfilmet most ingyenesen megnézheted a VideoPass Free Trial segítségével.