2024. április 20. 18:16
KezdőlapMotoGPRins elmondta, milyen kihívások várnak rá Portimãóban

Rins elmondta, milyen kihívások várnak rá Portimãóban

Álex Rins és a MotoGP-mezőny 2023-as szezonja rövidesen elkezdődik. A spanyol pilótára még sok munka vár új csapatával.

Az LCR Honda a héten bemutatta 2023-as motorjait. Rins motorja igazán mutatósra sikerült, de hogy mennyire lesz gyors? A rövidesen kezdődő, utolsó előszezoni teszten Portimãóban erről már láthatunk egy aktuális státuszt.

Ezzel a motorral menne a győzelemért az LCR Honda 2023-ban

A Suzuki kiválásával Álex Rins először találja magát egy szatellit csapat színeiben királykategóriás pályafutása során. A 27 éves versenyző 2022-ben az utolsó három futamon két győzelmet szerzett a japán csapatnak. Idén az LCR Honda csapatában új kihívás elé néz. „Természetesen észreveszed a különbségeket. Amikor a Suzukinál bejöttem a boxba, mindig sokan vártak ott. Most csak a csapatfőnököm és egy Honda-alkalmazott”.

Sepangban a 19. helyen végzett, de lemaradása nem volt tetemes Luca Marini legjobb idejéhez képest. Portimãóban még rengeteg munka vár rá és csapatára. „Sok mindent kell tesztelnünk, ugyanakkor fel kell készülnünk az első versenyre is. Szóval az első napon megpróbálunk minél több alkatrészt kipróbálni. Aztán a második napon a közelgő nagydíjra koncentrálunk, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat. Különböző futóműveket kell tesztelnünk, amelyeket Sepangban még nem próbáltam ki. Néhány elektronikai alkatrész is a rendelkezésemre áll, valamint több lengőkar is.”

A spanyol versenyző kapcsolata eddig jól alakul új csapatával, reakcióiból úgy tűnik, megtalálták a közös hangot: „A csapattal dolgozni nagyon szórakoztató. Amikor egyik csapattól a másikhoz kerülsz, te vagy az új ember. Meg kell szoknod az ő munkamódszereiket, de ők is igyekeztek megérteni és alkalmazkodni az én módszereimhez. Bíznak bennem, és ez jó érzés.”