2024. április 20. 03:03
KezdőlapMotoGPA gyári Ducati újonca elmondta, minek köszönhető, hogy vasárnapra magára talált

A gyári Ducati újonca elmondta, minek köszönhető, hogy vasárnapra magára talált

Egy fárasztó szombati nap után Enea Bastianini a MotoGP portimãói tesztjének végén a lovak közé csapott. A Ducati gyári pilótája azonban még nem érzi késznek magát arra, hogy részt vegyen a győzelemért folytatott küzdelemben.

Az első nap után Enea Bastianini csak a 17. helyen állt a portimãói teszten, vasárnapra a 6. helyre lépett előre. Új csapattársa, Pecco Bagnaia mesés idejéhez képest 0,405 másodperc volt a lemaradása.

„A szombat kicsit szerencsétlenül alakult, volt két kisebb problémánk és ez másfél órát elvett tőlünk. Én is hibáztam, és a csapat is. A vasárnap sokkal jobb volt, mint a szombat. Változtattunk a motoron, így sokkal jobban éreztem magam rajta. Szombaton túl gyorsan értem el a határt, ennek nem örültem.”

A Ducati űridőt ért el, miközben a Yamaha megtalálta azt, amit a Honda régóta keres

„Nem próbálkoztunk semmi különössel. Végig azon voltam, hogy összecsiszolódjak az új motorral. A különbség a tavalyihoz képest nem olyan nagy, de az erőviszonyok mások. Talán egy kicsit többet kell dolgoznom, hogy ezt megértsem. Az első tesztnapon a motor beállításaira és a vezetési stílusomra koncentráltunk. Kicsit változtatnom kellett azon, hogyan használom az íveket, mert ezen a pályán a vezetési stílusom nem igazán kifizetődő.” – magyarázta Bastianini a SPEEDWEEK.com-nak.

„Azt hiszem, még mindig hiányzik valami ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk, de nem is vagyunk messze. Elégedett vagyok a tempóval, nem vagyok még Pecco szintjén, de nem panaszkodom.”