2024. március 29. 02:14
KezdőlapMotoGPAkár egy múzeum ─ az Aprilia versenyzője megmutatta legféltettebb kincseit (videó)

Akár egy múzeum ─ az Aprilia versenyzője megmutatta legféltettebb kincseit (videó)

Aleix Espargaró új videóval jelentkezett Youtube-csatornáján. Egy hónappal ezelőtt egy versenyző mindennapjait mutatta be, majd családi életébe engedett betekintést, most pedig egy hangárba kalauzolt el minket, ahol felfedte legféltettebb kincseit.

Országúti motorok, motokrossz motorok, mini motorok, overálgyűjtemény ─ hogy csak néhányat említsünk azon ereklyék közül, melyeket a spanyol 125-ös géposztályban való debütálásától egészen napjainkig felhalmozott.

Természetesen az Aprilia RSV1100-asok sem hiányozhatnak. A két évvel ezelőtti és az új, amit az Aprilia All Stars-on tesztelt. Ami azonban sokaknak fájna: azóta sem nyúlt hozzá.

A sisakgyűjteménye sem éppen kicsi, mellette kesztyűk, hátizsákok, csizmák… Bárki azt hihetné, hogy egy boltba lép be a hatalmas mennyiségű relikvia miatt, és ami a legkülönösebb, hogy mindezt szigorúan a szerelője, Rober felügyeli, aki ─ Espargaró elmondása szerint ─ gyakorlatilag mindenről gondoskodik.

„A rész, amit a legjobban szeretek: az edzőmotorok. Elég sok van belőlük, és mindegyik egy-egy dologra jó. Ez a hobbim.”

Espargaró meg is mutatja a szóban forgó modelleket, amelyek között van néhány elektromos is: országúti, hegyi, hágókra való… Nincs olyan, ami ne lenne neki.

Az egyik legérdekesebb rész a hangár emeletén lévő nyolc motorból álló kiállítás. Ahogy Espargaró mondja, ezek Japánban vásárolt gépek, amelyeket aztán átfestettek azoknak a csapatoknak a színeire, amelyekben Aleix versenyzett. A Pramacnál töltött időszaktól kezdve az Aspar CRT-n, a Forward Openen, a Suzuki MotoGP-n át egészen az Apriliáig.

Az egyik legkülönlegesebb számára egy Rieju 50-es, amellyel 10 éves korában a RACC 50-en versenyzett. Mellette egy másik MotoGP-motor, egy Aprilia, amellyel Silverstone-ban dobogóra állt, és amelyet az olasz csapat adott neki köszönetképpen.