2024. április 19. 10:35
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez még nem barátkozott össze a Ducatival? Az első néhány futam...

Álex Márquez még nem barátkozott össze a Ducatival? Az első néhány futam döntő lehet

Tavaly a Gresini Racing Enea Bastianinivel megnyerte a MotoGP szezonnyitóját, ő azonban már gyári színekben versenyez idén. Helyét Álex Márquez foglalja el, aki bizonyítani szeretne, és magabiztosan vág neki a portimãói futamnak.

A MotoGP új szezonja hétvégén Portugáliában kezdődik, majd alig egy héttel később az első tengerentúli futammal folytatódik Argentínában. Mivel hét Ducati-pilóta van az első nyolcban, a szezonnyitó előtti utolsó téli tesztek azt sugallták, hogy Pecco Bagnaia tavalyi címvédését követően ismét a Desmosedici (GP23 és GP22) lesz az etalon.

A szurkolók és a megfigyelők annál inkább kíváncsian várják az egyetlen Ducati újonc, Álex Márquez teljesítményét. A 26 éves spanyol a sepangi és portimãói teszteken a 9. és a 7. helyen végzett az összesített eredmények alapján.

Nem minden az, aminek látszik? Álex Márquez kikotyogta testvére titkos fegyverét

„Két nagyon pozitív teszten vagyunk túl, és nagyon várom már, hogy kipróbáljam magam a pályán” ─ jelentette ki Álex Márquez a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

„Az biztos, hogy szerettem volna még néhány napot, hogy jobban megismerjem a Ducatit, de azt kell mondanom, hogy így sem állunk rosszul. Az év első három-négy verseny döntő fontosságú lesz, hogy megtaláljuk a dinamikát.”

Csapattársa, Fabio Di Giannantonio, aki agyrázkódás miatt kihagyta a portimãói teszt utolsó napját, szintén bizakodó.

„Néhány napja már 100 százalékos állapotban vagyok” ─ erősítette meg a 24 éves olasz.

„Rendkívül motivált vagyok, Hihetetlen munkát végzünk a srácokkal a csapatban, úgy érzem, készen állok a szezonra, és szerintem meg tudjuk majd szorongatni a többieket.”