2024. március 29. 08:23
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda versenyzői egyvalamiben egyetértenek

A Repsol Honda versenyzői egyvalamiben egyetértenek

Marc Márquez és Joan Mir helyzete továbbra sem egyszerű. Kijelenthetjük, hogy semmi jel nem utal arra, hogy a Repsol Honda csapat versenyzői a szezonnyitón ott lesznek a legjobbak között.

A március 11-12-én tartott utolsó két tesztnap után egyértelmű volt a helyzet: Hét Ducati-pilóta volt a legjobb 8-ban, és a világbajnok Pecco Bagnaia volt a leggyorsabb. A Repsol Honda duója, Joan Mir és Marc Márquez pedig a 13. és 14. helyen végeztek.

Márquez idén a tizenegyedik szezonját kezdi a Repsol Honda csapatnál, és ezúttal nem tartozik a favoritok közé.

„Elfoglaltak voltunk a télen, és rengeteg adatot gyűjtöttünk a jövőre nézve. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a versenyzés és a tesztelés alapvetően más. A szombati sprintversennyel új kihívás vár ránk. Ezek a futamok rövidek és intenzívek lesznek, biztos vagyok benne, hogy nagy izgalmat fog okozni a szurkolók számára.”

Marc Márquez kifakadt: a tiszta versenyzés vagy az aerodinamika a fontosabb?

A SPEEDWEEK.com néhány napja hozta nyilvánosságra, hogy a Honda Racing Corporation új futóművet építtet a Moto2-es világbajnokságban évek óta domináló német Kalex céggel.

„Van még tennivalónk, néhány dolgon javítanunk kell” ─ mondta az újonc Joan Mir.

„A versenyzés más intenzitást jelent, meglátjuk, mit tudunk elérni Portugáliában. A fontos az, hogy onnan építkezzünk, ahol a tesztet befejeztük, és előrébb tudjunk lépni. Már csak néhány nap van hátra a debütálásomig a Repsol Honda csapat legendás színeiben, már régóta álmodtam erről a pillanatról.”