2024. április 20. 03:30
KezdőlapMotoGPA show már elkezdődött: debütál az új MotoGP-főcím (videó)

A show már elkezdődött: debütál az új MotoGP-főcím (videó)

Bemutatták az Oscar-jelölt és Emmy-győztes zeneszerző által komponált új, a megújult világbajnoksághoz illő főcímdalt Portugáliában.
A MotoGP számára izgalmas év következik, hiszen a világbajnokság új korszakba lép. Az Oscar-díjra jelölt és Emmy-díjas Marco Beltrami által komponált zene minden bizonnyal izgalmas változást jelent. A zeneszerző általában a világ legnagyobb filmjeihez szerez zenét, mint például a Terminátor 3: A gépek lázadása, Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed, a Z világháború, az Én, a robot, Sikoly filmek, Penge 2 és még sorolhatnánk a kasszasikereket.
Marco Beltrami a Motogp.com-nak mondta el, honnan jött az ötlet és mi ihlette a dallamot. „Azért kezdtem bele ebbe a projektbe, mert régóta rajongok a MotoGP-ért. Emlékszem a Rossi és Nicky Hayden közötti klasszikus versenyekre, és úgy gondoltam, hogy ezek a srácok számomra egyszerűen hősök. Annyira király. És úgy gondoltam, hogy szükségük van valamire, ami ezt összefoglalja. Szóval ez tényleg egy szenvedélyes projekt volt számomra. Ezek a srácok a hőseim, és vannak zenei hőseim is. Az egyik zenei hősöm Beethoven. Szóval amikor ezen gondolkodtam, rögtön arra gondoltam, hogy valami egyszerű, ritmikus, hősies dolognak kell lennie. Először Beethoven kilencedik szimfóniáját fókuszáltam, a második tételben van egy nagyon egyszerű ritmikus motívum, és arra gondoltam, talán ez a kiindulópontja a témámnak. Számomra az első dolog, amit tennem kellett, az volt, hogy összefoglaljam annak a hősies jellegét, amit ezek a srácok csinálnak. A második dolog… ezek a srácok számomra a legmenőbbek, és ezt kellett kifejeznie – dallamilag ez volt az, amit be akartam építeni. Ezeknek az ötleteknek az összerakása volt az, amivel zenei szempontból kezdtem.”

Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója is nagyon elégedett az eredménnyel: „Már nagyon várjuk, hogy bemutathassuk a MotoGP új zenéjét. Sportágunk látványos, és az volt a feladatunk, hogy olyan témát hozzunk létre, amely tükrözi a DNS-ét, és valódi identitást ad a show-nak a több millió rajongónk számára világszerte. Egy ilyen világszerte elismert hollywoodi zeneszerzővel dolgozni egyszerűen fantasztikus. Nem is lehetnénk boldogabbak az eredménnyel, és azzal sem, hogy Marco Beltrami a sportág részévé vált. Munkája és eredményei önmagukért beszélnek, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a MotoGP zenéje ilyen előkelő zeneszerzők és projektek listájához csatlakozik. Az is örömünkre szolgál, hogy Marco mennyire szereti a MotoGP-t. Ez a szenvedély átüt, és reméljük, ő is ugyanúgy élvezi, hogy a kész eredmény helyet kap a MotoGP-történelemben, mint mi.”

Íme az idei MotoGP-főcím
A szezonnyitó versenyhétvége előtt, csütörtökön bemutatták az új főcímet a versenyzőkkel és az új dallammal.