2024. április 19. 21:18
KezdőlapMotoGPA világbajnok elárulta, idei vagy tavalyi motorja tetszik neki jobban

A világbajnok elárulta, idei vagy tavalyi motorja tetszik neki jobban

A gyári Ducati igazán erős versenyzőpárossal áll rajthoz az idei évben, hiszen a regnáló bajnok és a tavalyi harmadik helyezett is a bolognaiak versenygépén áll rajthoz 2023-ban. A felkészülés jól sikerült, így egyelőre úgy tűnik, ők a legnagyobb favoritok az idényre.

Francesco Bagnaia meggyőzően teljesített az előszezoni teszteken. Sepangban márkatársa, Luca Marini mögött a második helyen végzett, míg Portimãóban a hivatalos körrekordon belüli idővel nyerte a tesztet.  A legjobb nyolc versenyző között hét Ducatis szerepelt a portugál teszten.

Ilyen eredményekkel természetesen a Ducati a favoritja a hétvégén kezdődő 2023-as világbajnokságnak, amely több szempontból is újdonságokat tartogat, hiszen soha ennyi futamot nem láthattak még a nézők. 21 nagydíj-hétvége lesz idén, a sprintversenyek bevezetésével dupla annyi futammal.

A regnáló bajnok nagyon várja már a rajtot. „Végre újra kezdődik, nagyon izgatott vagyok. A téli tesztek jól sikerültek, és bizonyos szempontból még jobban is tetszik a Desmosedici GP23, mint a tavalyi motor. Minden feltétel adott ahhoz, hogy jól kezdjük az új szezont. Portimão egy olyan pálya, amit szeretek, és ahol általában gyors vagyok. Mindenesetre koncentráltnak kell maradnunk, mert a verseny minden bizonnyal nagyon erős lesz. Ez lesz az első GP, ahol sprintversenyt rendezünk, így hozzá kell szoknunk, hogy másképp közelítsük meg a hétvégét.”

Miután Jack Miller a Red Bull KTM-hez igazolt, Bagnaia új csapattársa az olasz Enea Bastianini lett.

„Ez lesz az első versenyem gyári versenyzőként, ezért még izgalmasabb lesz. A legutóbbi teszt Portimãóban jól sikerült, jók az alapok ahhoz, hogy megkezdjük a munkát a hétvégén. Sok versenyző megmutatta, hogy versenyképes. De biztos vagyok benne, hogy minden eszközünk megvan ahhoz, hogy az élmezőnyben legyünk.”