2024. március 28. 17:40
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elvesztette a türelmét, azt is elárulta miért

Marc Márquez elvesztette a türelmét, azt is elárulta miért

Marc Márquez és a Honda még nem tartanak ott, hogy a bajnoki címért harcoljanak. Azonban a spanyol szerint semmi nincs veszve, főleg ha arra gondolunk hogy indult a tavalyi szezon Francesco Bagnaia számára….

A HRC a 2023-as szezonra több újdonsággal is készült, hiszen katasztrofális szezont teljesítettek a tavalyi évben, és győzelem nélkül zárták a szezont. A japánoknak nem maradt más választása, mint a változtatás. A 2022-es szezon után elváltak útjaik Takeo Yokoyama technikai igazgatóval. Helyére a Suzuki korábbi technikai igazgatója, Ken Kawauchi került, aki a Suzukinál is ugyanebben a pozícióban tevékenykedett.

Rins szerint a Suzuki korábbi technikai vezetője mentheti meg a Hondát

Marc Márquez nem feltétlenül értett egyet a tesztprogram bizonyos elemeivel. Elmondása szerint olyan anyagokat teszteltek, amit a tavalyi évben már elvetettek. Az utolsó sepangi tesztnapon a szárnyvégek nélküli motorozás is összezavarta a spanyolt.

„Igen, főleg, ha már elvesztél, majd érkezik egy új technikai vezető, normális, hogy az új ember különböző koncepciókat akar kipróbálni. Én ezt elfogadtam, mert van MotoGP-s tapasztalatom, Álex Rinsnek és Joan Mirnek is, de ők most újak a Hondánál. Türelmes voltam a tesztek alatt, egészen a két héttel ezelőtti utolsó napig Portimãóban. Azt mondtam, hogy szükségem van arra a napra magamnak és a csapatomnak. Malajziától a portimãói tesztig egyáltalán nem változtattak semmit a motoron, még egy rugót sem a felfüggesztésen. Tehát el kellett kezdenem a motor hangolását a nagydíjra. Akkor már legfőbb ideje volt javulni, a versenytempóban is. Igaz, hogy az elmúlt három év nagyon problémás volt számomra. Ez az időszak a Honda számára is nehéz volt. Ezért nem vagyunk most esélyesek a címre. Tovább kell dolgoznunk és építenünk a projektet, ez a jövőről szól. De a küldetésem ugyanaz, mint 2013-ban, tudom, mi van a kezemben, hogy az első helyekért harcoljak. Hiszek ebben a projektben és hiszek a Hondában. A helyzetünk egy nap még változhat. Láthattuk 2022-ben, hogy Pecco Bagnaia hány pontot szerzett Sachsenring után. Sok problémája volt az előszezonban, aztán nem kezdte olyan jól az évet, de aztán nyáron ez megváltozott, és sok futamot nyert.” – nyilatkozta Marc Márquez csütörtökön.