2024. április 20. 12:33
KezdőlapMotorsportPetrucci: „Örülnék, ha részt vehetnék pár Superbike VB futamon”

Petrucci: „Örülnék, ha részt vehetnék pár Superbike VB futamon”

Danilo Petrucci épp, hogy befejezte a Dakart, máris új kihívásokat keres. Egy év kihagyás után újra egy Ducati nyergében fogja meghódítani az Amerikai Egyesült Államok Superbike bajnokságát.

Az olasz versenyző egy portimaói teszttel indított és meg sem áll egészen a tengerentúlig. Hogy hogyan is élte meg a „visszatérést” azt ő maga mondta el a Superbike VB hivatalos honlapjának:
„Nagyon örülök, hogy végre itt lehetek a Dakar után. Kicsit fáradt vagyok, vannak fájdalmaim, de hogy őszinte legyek, az utolsó valenciai MotoGP futamom után nem gondoltam volna, hogy újra visszatérhetek ebbe a kerékvágásba, hogy újra felvehetem a bőrruhámat. Nagyon megérintett a tegnapi nap, és nagyon boldog vagyok, amiért itt lehetek. Minden új: a gumik, a motor, a csapat. Most még Európában tesztelünk, aztán egy hónap múlva megyünk az Egyesült Államokba, de van még mit felfedeznem: a gumikat, a motort. Ez az első teszt, de jól érzem magam. Újra itt lenni természetesen nehéz, de a Ducati nagyon könnyen vezethető, de nem voltak előzetes edzéseim. Vissza kell szokni természetesen, mert körülbelül 3 hónapja nem ültem GP-motoron, és a Dakar nagyon megviselt fizikailag. Olyan volt, mintha 2 hét alatt futottunk volna egy világbajnokságot, szóval fáradt vagyok. Pihennem kellene, de jó itt lenni.”
Petrucci arról is beszélt, miért néz új kihívások után:
„Úgy döntöttem, hogy az USA-ban fogok versenyezni, mert az egy életre szóló élményt jelentene számomra, nagyon kíváncsi vagyok. Szeretném megnézni, milyen az élet egy másik kontinensen. Köszönöm a Ducatinak, hogy lehetőséget adott erre, illetve, hogy egy ilyen gyönyörű gépet vezethetek. Meglátjuk, kint minden új lesz számomra. Nyilván szeretnék nyerni, de nem lesz könnyű. Nagyon sok tesztre van szükségünk, emellett a csapat támogatására is, de örülök, hogy újra a pályán lehetek.”
Természetesen örülne, ha néhány Superbike VB versenyen is kipróbálhatná magát, de a MotoGP számára már lezárt fejezet.
„Mivel a versenyek nem ugyanazon hétvégén vannak, így örülnék, ha részt vehetnék pár Superbike VB futamon is, de a célunk a MotoAmerica teljesítése. Mindig is teszteltem az előbbiben, de versenyezni nem versenyeztem soha, szóval csodálatos lenne részt venni egy futamon. Nem gondolom, hogy visszatérek a MotoGP-be, az életem ezen szakasza lezárult. Természetesen hiányzik. Viszont a legutóbbi két évben a méreteim miatt nem voltam már versenyképes. Így a Dakar után meg pláne szeretnék valami újat kipróbálni, de meglátjuk, mi lesz.”

 
Fotó: Matteo Cavadini, GPOne.com