2024. március 29. 12:24
KezdőlapMotorsportA 15 éves lány győzni tudott a MotoAmerica Junior Kupáján

A 15 éves lány győzni tudott a MotoAmerica Junior Kupáján

Yaakov lett az első női versenyző, aki MotoAmerica futamot nyert, amikor a SporbikeTrackGear.com Junior Cup versenyen a győzelemig meg sem állt, a körök többségét vezetve, beleértve az egyetlen igazán fontosat is.

A győzelemre alig néhány nappal azután került sor, hogy a pennsylvaniai versenyző 15. születésnapját ünnepelte – a MotoAmerica paddockban mindenki örömmel fogadta a győzelmet.

A vasárnapi SportbikeTrackGear.com Junior Cup futamon történelem íródott, mivel az Altus Motorsports Kawasaki versenyzője, Kayla Yaakov lett az első női versenyző, aki MotoAmerica futamot nyert. Yaakov, aki pénteken töltötte be 15. életévét, az elmúlt néhány fordulóban már ott volt a győzelem kapujában. A szezonban eddig négy harmadik helyezést ért el. Ezután a vasárnapi második futamon, miután a délelőtti bemelegítést behúzta, Yaakov megszerezte az áttörést jelentő győzelmet.

„Atlanta óta ez egy nagy dolog, már Atlanta előtt is, sőt még mielőtt igazán elkezdtem volna versenyezni, ez az a hely, ahol lenni akartam.” – mondta Yaakov. „Ezt elérni nagyon király. Ez őrület. Igazából nagyon jó, hogy itt lehetek ezekkel a srácokkal, mert mindkettőjükkel versenyeztem már. Mindannyian nagyjából egy időben kezdtük, és ez nagyon elképesztő.”