2024. március 29. 07:22
KezdőlapOffroadItt vannak a világ legjobbjai, elkezdődött a Superenduro-vb budapesti fordulója (képek)

Itt vannak a világ legjobbjai, elkezdődött a Superenduro-vb budapesti fordulója (képek)

Elindult a Superendurp-világbajnokság budapesti fordulója a Papp László Sportarénában. Az esti döntőkre telt ház várható, hiszen minden jegy elkelt az eseményre.

Szombaton délelőtt, a szabadedzésekkel kezdetét vette a Superenduro-világbajnokság budapesti fordulója, a Papp László Sportarénában. A döntőket a szokásos menetrendnek megfelelően este rendezik, és ebben az időszakban minden bizonnyal megtelik a létesítmény, hiszen minden jegy elkelt az eseményre, amelyen akár komoly magyar siker is születhet.

Az elitnek számító Prestige kategóriában Billy Bolt számít a legnagyobb esélyesnek, aki a lengyelországi és a németországi fordulót is megnyerte. A brit pilóta ennek köszönhetően 14 ponttal vezet Jonny Walker előtt. Rajta kívül alighanem Taddy Błażusiak, valamint Cody Webb lehet veszélyes Bolt győzelmére, akinek nyilvánvalóan a győzelem a célja.

A magyarokat ezúttal is Zsigovits Norbert képviseli a legjobbak között: a MOTAM által támogatott versenyző Krakkóban a tizenharmadik, míg Riesában a tizenkettedik helyet szerezte meg összesítésben, így jelenleg a tizenharmadik helyet foglalja el a tabellán. A 23 éves versenyző nyilvánvalóan szeretné megörvendeztetni a hazai közönséget egy jó eredménnyel.

Ami a többi kategóriát illeti, az Európa-kupában akár egy nagy magyar siker is születhet. Itt mindössze két fordulót rendeznek összesen, és a nyitóhétvégén Szőke Márk a második, míg Liszka Roland a harmadik legtöbb pontot gyűjtötte. Előbbi 3, utóbbi 4 ponttal marad el a győztes Dan Peace-től, így mindkettejüknek reális esélye van arra, hogy elhódítsa a bajnoki címet.