hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeSuperbike: Két újabb halálos edzésbaleset

Superbike: Két újabb halálos edzésbaleset

A héten egy thai és egy amerikai Superbike versenyző is edzés során szenvedett végzetes sérülést. Egyikük motorozás, másikuk hegyikerékpározás közben.

- Hirdetés -

A fiatal cseh Jakub Gurecky halála után sajnos két újabb tragédiáról is be kell számolnunk. A héten a thaiföldi Thannapet Kusuwan és az amerikai Jason Aguilar is halálos balesetet szenvedtek – mindketten edzés során.

A 17 éves Thannapet Kusuwan a Honda Thailand Talent Cup tehetségkutató sorozatban indult tavaly. Idén is ebben a sorozatban tervezett indulni – ám a Buriram versenypályán (ahol korábban MotoGP és Superbike VB futamokat is rendeztek) a Honda NSF250-esével bukott, és sajnos belehalt sérüléseibe.

A 25 éves amerikai Jason Aguilart még múlt hét szombaton, mountain bike-ozás közben érte utol a végzet. A kaliforniai Laguna Beach környékén hegyikerékpározott, amely során súlyos fejsérüléseket szenvedett. Helikopterrel a Mission Viejo-i kórházba szállították, ahol az orvosok mindent megtettek, azonban nem tudták megmenteni: az agya sokáig nem kapott oxigént, emiatt az visszafordíthatatlanul megkárosodott. Február nyolcadikán hunyt el, a szerveit donáció céljából felajánlották.
Jason tehetséges motoros volt: 2017-ben megnyerte a MotoAmerica Superstock 600 bajnokságot, 2020-ban pedig negyedik lett a Supersport 600-ban (olyan nevek mögött, mint Richie Escalante, Sean Dylan Kelly és Brandon Paasch). 2021-ben a Superbike-ban indult volna, azonban egy szponzor az utolsó pillanatban visszalépett, így ez a váltás nem sikerült – csupán a szezonzáró fordulón tudott részt venni. 2022-ben a teljes Superbike-szezonban elindult volna.

Nyugodjanak békében!

Fotó: Honda Thailand Talent Cup, Jason Aguilar / MotoAmerica / Brian J. Nelson