2023. február 04. 13:52
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Meglepetésként ért a győzelem

Razgatlıoğlu: Meglepetésként ért a győzelem

A donington parki edzések és a kvalifikáció után mindenre számítottunk, csak erre nem: a Superbike világbajnok Toprak Razgatlıoğlu megnyerte az első futamot.

Jonathan Rea körrekorddal szerezte meg 37. pole pozícióját a brit hétvége kvalifikációján, de Toprak Razgatlıoğlu volt az, aki a 3. rajtkockából indulva az első kanyarba az élen érkezett. A Yamaha sztárja nem adta át a vezetést, és 23 kör után 6,4 másodpercet adott meg a második helyezett Rea-nek.

A török versenyző 20. futamgyőzelmét ünnepelte, és 79-ről 54 pontra csökkentette a világbajnokságot vezető Álvaro Bautistával szembeni hátrányát.

“Pénteken voltak gondjaink a tapadással, de mára sikerült ezen javítanunk” – mondta az 1-es rajtszámmal rendelkező pilóta a SPEEDWEEK.com-nak.

“Folyamatosan 1:27-es köröket tudtam menni, amikor pedig az előnyöm elérte az 5 másodpercet, kicsit lejjebb vettem a gázpedálról. A végén már nem kockáztattam semmit, ez az első győzelmem idén egy fő futamon. Az utolsó körben 7 másodperces előnyt mutattak nekem, ezért megálltam, mint Magny-Cours-ban.”

“A csapatom hatalmas erőfeszítéseket tett az elmúlt két napban, hogy egy ilyen jó motort rakjon össze nekem. A bajnoki cím megnyerése után még mindig van egy álmom: három futamgyőzelem egy hétvége alatt. Itt ez talán összejöhet.”

“Meglepődtem. A pénteki versenyszimuláción nem voltam erős, a hátsó gumi hamar elfogyott. A versenyen olyan érzésem volt, mintha egy másik motoron ülnék. Olyan volt, mint tavaly: nagyon lazán motoroztam, sokkal jobb volt a tapadás, mindent kézben tartottam. Nem tudom, mit változtatott a csapat a beállításokon, nem kérdeztem meg őket. Csak köszönetet mondhatok nekik, a motor sokkal jobb lett. Talán a magasabb hőmérséklet is segített nekünk, nem tudom. Emellett az egész versenyen lágyan nyomtam a gázt, hogy ne tegyem tönkre a hátsó gumit.”

Észrevetted, hogy Bautista elesett?

“Az utolsó kanyarban karcolásokat láttam az aszfalton, de nem tudtam, ki okozta őket. Csak a verseny után tudtam meg, hogy Álvaro volt az. Nem számít, én a feladatomra koncentrálok.”