2024. április 26. 13:52
KezdőlapMotoGPToseland: Razgatlıoğlu jobb helyen van a WSBK-ban

Toseland: Razgatlıoğlu jobb helyen van a WSBK-ban

James Toseland szerint többet ad Toprak Razgatlıoğlu számára az, ha marad a Superbike-vb mezőnyében, mintha kockáztat a MotoGP-vel.

A nyáron történtek után az egyik legnagyobb uborkaszezoni beszédtéma az, hogy (közép)hosszú távon mi lesz Toprak Razgatlıoğlu sorsa. A Superbike-világbajnoki címvédő nemrég a MotoGP-specifikációjú Yamahát tesztelte, de ő és menedzsere, Kenan Sofuoğlu igyekeztek leszögezni, 2023-ra gyakorlatilag semmilyen realitása nincs a váltásnak. Ezzel együtt érdekes dolog eljátszani a „mi lenne, ha…”-kezdetű gondolattal. A korábban mindkét bajnokságot megjáró, a WSBK-ban két vb-címet is szerző James Toseland szerint nem biztos, hogy megéri beleugrani az ismeretlenbe.

Azt gondolom, mindhárom versenyzőnek megvan minden képessége ahhoz, hogy a határokig elmenjen a MotoGP-géppel” – mondja Toseland azzal kapcsolatban, mire számíthat Razgatlıoğlu, ha esetleg vált. „A nagyobb baj az, hogy azért még mindig van különbség a szatelit és a gyári gépek között. Mindezek mellett viszont most nincs rossz motor a rajtrácson. Régen talán hat olyan versenyző volt, akikhez szatelit motoron nem lehetett odaférni. Maximum az időmérőn volt némi esélyed, de versenytávon kijött a különbség. Gyorsabb motorok voltak ezek, jobb technikával. Most viszont, azt hiszem, először a történelem során, bármelyik motor dobogóra tud érni a rajtrácsról. Ez soha korábban nem fordult elő.

Ez pedig befolyásolhatja Razgatlıoğlu döntését Toseland szerint. „Ebben az esetben nagyon fontos, hogy csak úgy vállald be a váltást, hogy győzelmekre vagy esélyes. Rengeteg pénzt keresel, győztes motorod van, egy hős vagy Törökországban. Az élet pedig így jó. Kenan pedig menedzserként ezzel tisztában van. Dovizioso például a mezőny végén szenved. Úgy pedig, hogy Topraknak semmilyen ismerete nincs a Michelin gumikról, esélytelen, hogy rögtön jobban teljesítsen, mint Dovi. És ha jobban is teljesít, akkor sem lesz 12., hanem utolsó! Tudom, hogy Kenan nem fogja engedni, hogy az egó döntsön. A jelenlegi felállás szerint azt gondolom, többet ad Topraknak a Superbike.

Forráscrash.net