2023. február 07. 13:40
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeFélt Redding, sosem lesz versenyképes a BMW-vel

Félt Redding, sosem lesz versenyképes a BMW-vel

Jelenleg kék az ég Scott Redding számára, de a nehéz szezonkezdet kérdéseket ébresztett benne. Például, lesz-e valaha versenyképes a BMW?

Scott Redding számára nem éppen egyszerűen indult 2022. Az angolnak a termékeny, futamgyőzelmekkel és folyamatos dobogókkal szegélyezett két ducatis év után idén év elején még a pontszerzésért is kaparnia kellett. Aragóniában és Assenben elő is fordult, hogy ez nem jött össze neki, ilyenkor kifejezetten frusztráltan nyilatkozott.

Estorilban már látszódni kezdett, hogy Redding és a BMW egyre inkább össze tud csiszolódni. Ezt egy átmeneti misanói hétvége követte, ezután pedig hirtelen nagyon szignifikáns lett a változás. Doningtonban a két hosszú futamon negyedik és ötödik lett, közte, a Superpole-versenyen pedig megszerezte első BMW-s dobogóját. Ezt a szintet aztán legutóbb, Mostban már egy hosszú futamon is meg tudta ugrani.

Redding elismeri, messziről futott neki mentálisan is ezeknek a magasságoknak, ahol most járnak a BMW-vel.

Kétkedtem. Kétkedtem rendesen, hogy valaha eljutunk-e ide” – ismeri el Redding. “Doningtonban azt mondtam, innen kétfelé vezethet az út. Vagy itt maradunk elöl, vagy az csak egy egyszeri fellángolás volt, és ennyi. Szerencsére sikerült megvetni a lábunkat elöl. Előre tudtunk lépni, és odaértünk, ahová nagyjából tartozunk. A szezon előtt annyit mondtam, hogy ha év közepéig néhányszor dobogóért tudunk harcolni, az már egy jó eredmény. A szezon végére pedig ugyanezt sokkal stabilabban. Haladunk efelé. Még néhány változás, és jöhetnek a további csaták (az élmezőnnyel).

A munka sűrűje is teljesen máshogy néz már ki a BMW-n Redding számára. “Jó ideig azt éreztem mindenhol, hogy mindjárt k*rvára eldobom a motort. És még így is két másodperces lemaradásban voltam. Most egyre inkább azt érzem már, hogy a motor beszél hozzám, én meg válaszolni tudok neki. Úgy tudom vezetni, ahogy azt én nagyjából szeretném. Rengeteg múlik az önbizalmon, ez legalább fél tizedmásodperc körönként.

A BMW még mindig utolsó a gyártók versenyében, Redding viszont már kilencedik.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)