2024. március 28. 18:31
KezdőlapSuperbikeÚjabb pilóta a Pedercininél: Oscar Gutierrez

Újabb pilóta a Pedercininél: Oscar Gutierrez

Gutierrez a sikeres barcelonai teszt után, a Pedercini színeiben debütál a Superbike világbajnoksáon Magny-Cours-ban.

A TRP Pedercini Racing a 2022- Superbike Világbajnokság következő két fordulóján, Magny-Cours-ban és Barcelonában Oscar Gutierrezzel fog rajthoz állni. Gutierrez, aki értékes Red Bull Rookies tapasztalattal, valamint két spanyol Supersport bajnoki címmel rendelkezik 2019-ből és 2020-ból, az elmúlt szezonban a harmadik helyen végzett a spanyol Superbike bajnokság összesítésben. A tehetséges spanyol idén az ESBK egyik vezető versenyzője, és miután a Pedercini Kawasaki csapatával sikeresen teljesítette az első napot Barcelonában, néhány hét múlva Franciaországban debütál a világbajnokságon.

Lucio Pedercini csapatfőnök örömmel jelentette be Gutierrez leigazolását a barcelonai erős szereplést követően: „Nagyon örülünk Oscar Barcelonában elért fejlődésének, és annak, hogy sikerült megállapodnunk a feltételekről, hogy velünk versenyezzen Franciaországban és Spanyolországban. Rengeteg potenciál van benne, és izgatottan várjuk, hogy mit érhetünk el együtt.”

Gutierrez is izgatottan várja, hogy az olasz csapatban debütálhasson a WorldSBK versenyeken: „Jól alkalmazkodtam a Kawasakihoz, ami egy új motor számomra. A gumik is újak, és élvezem a Superbike világbajnoki mezőnyben szerzett tapasztalatokat. Alig várom már a tesztelés utolsó napját Catalunyában, majd a franciaországi versenyt és a hazai versenyemet is a TPR Team Pedercini színeiben.”